Ομήρου: Να προσφύγει στο ΣΑ ΟΗΕ η Λευκωσία για Βαρώσια

Η Λευκωσία πρέπει να προσφύγει στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια, λέει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.



Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι "είναι καιρός να παύσουμε να περιοριζόμαστε σε απλές διαμαρτυρίες και ατελέσφορες παραστάσεις και διαβήματα".

"Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να αναλάβει ο ΟΗΕ τις ευθύνες του. Να υπερασπίσει τα ψηφίσματα που υιοθέτησε για το θέμα της Αμμοχώστου. Κάθε ολιγωρία, θα ισοδυναμεί με εθνική και πολιτική απρονοησία", σημειώνει ο κ. Ομήρου.

Αναφέρει ακόμη ότι είναι άξιον απορίας γιατί ο ΟΗΕ στην περίπτωση των τουρκικών απειλών για τουρκοποίηση της Αμμοχώστου και σφετερισμό των Ε/Κ περιουσιών τηρεί σιγή ιχθύος, όταν υπάρχουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας (το 550 και το 789), που καλούν την Τουρκία να επιστρέψει την Αμμόχωστο, προκειμένου να επανεγκατασταθούν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της.

"Μήπως ισχύουν για τον ΟΗΕ 'δύο μέτρα και δύο σταθμά;'", διερωτάται και προσθέτει ότι ο Εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Νούτζαριτς, μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου ότι θα προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη, στην περίπτωση που επανεκλεγεί στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές, δήλωσε πως "οποιαδήποτε απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει τους νόμους του, τη δικαιοδοσία του και τη διακυβέρνηση του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν θα είχε καμιά διεθνή νομική ουσία. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφική προοπτική".

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.