Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Λουτ


Κοινωνικού χαρακτήρα, κοινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ, πραγματοποιείται στις έξι το απόγευμα, σε μια ύστατη προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, μετά την εμπλοκή των τελευταίων εικοσιτετραώρων.


Σε ανάρτηση στο Τουίτερ, η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι η κυρία Λουτ θα παραθέσει ανεπίσημη δεξίωση στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, στη νεκρή ζώνη.
Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες θα προσέλθουν στη δεξίωση συνοδευόμενοι από ένα συνεργάτη τους.
Σύμφωνα με συναφείς πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά και δεν έχει καταρρεύσει η διαδικασία για κατάληξη στους όρους αναφοράς.
Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η έκτη κατά σειράν συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ προηγουμένως συναντήθηκε με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαίωσε ότι μετά και τον χθεσινό, πέμπτο γύρο εκ του σύνεγγυς διαβουλεύσεων, η εμπλοκή εξακολουθεί να υφίσταται.
Τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι με καλή θέληση θα ξεπεραστεί.
Διευκρίνισε ότι οι τρεις άξονες για τους οποίους υπήρξε συνεννόηση στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με τον κύριο Ακκιντζί παραμένουν.
Διαβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει όλη την καλή θέληση και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.