ΥΠΑΜ: Απαιτούμε την αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά και τις πρόσφατες συναντήσεις του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, επαναλαμβάνει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του, να εμπλακεί σε έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση, που θα δημιουργεί τις συνθήκες για διαρκή σταθερότητα, για ειρηνική συνύπαρξη και συνδημιουργία όλων των Κυπρίων, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, προσθέτοντας πως "αυτό που απαιτούμε στα πλαίσια του διαλόγου είναι η αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου".



"Μια λειτουργική λύση πρέπει να απαλλάσσει την πατρίδα μας από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί", σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας σε χαιρετισμό του, χθες, στην εκδήλωση "Ημέρα μνήμης Λύσης".

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως "σίγουρα για να έχουμε πρόοδο απαιτείται η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξουν τον απαραίτητο αλληλοσεβασμό, χωρίς να προβάλλουν σε κάθε νέα προσπάθεια απαράδεκτες αξιώσεις και προϋποθέσεις. Εννοείται πως η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική της έντασης και των παράνομων επεμβάσεων και να κατανοήσει τη σημασία των συγκλίσεων και του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων", επεσήμανε.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως "οι προκλητικές και καταδικαστέες από το διεθνές δίκαιο ενέργειες της  Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και όσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις ενέργειες του παράνομου καθεστώτος στην Αμμόχωστο, με κανένα τρόπο δεν ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών".

Ανεξάρτητα, όμως, από τη στάση της Άγκυρας οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συνεχίσουμε με ομοψυχία και σύμπνοια τον δίκαιο αγώνα για τη λύτρωση της πατρίδας μας, επεσήμανε.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αγγελίδης είπε ακόμη πως "η ηρωομάνα Λύση πρωτοστάτησε στους αγώνες για το ποθητό αγαθό της ελευθερίας και έζησε το δράμα της τουρκικής εισβολής με πέντε πεσόντες, τρεις δολοφονηθέντες και 16 αγνοούμενους. Αποδεικνύετε έμπρακτα όμως ότι παραμένετε προσηλωμένοι στο χρέος επιστροφής στα πάτρια εδάφη".

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΜΚ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.