Δεν έχει ορισθεί ημερομηνία τριμερούς, αναφέρει ο Μπουρτζιού και επικρίνει δηλώσεις Οζερσάι

Δεν έχει καθορισθεί ακόμη ημερομηνία και μέρος πραγματοποίησης της τριμερούς συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο, παραπέμποντας σε παλαιότερη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης, "αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί οποιανδήποτε απόφαση σχετικά".

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στην γραπτή του δήλωση χθες ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι είναι γνωστό πως οι δύο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον ΓΓ στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε γι` αυτές έχει καθορισθεί ακόμη ημέρα και ώρα.

Αυτή τη στιγμή, προσθέτει ο κ. Μπουρτζιού, από τις επαφές που έχουν γίνει με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ είναι γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη επαναλαμβάνει ότι στο πλαίσιο της εντολής που του έχει δώσει ο τ/κ "λαός", ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως είναι γνωστό, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση βιώσιμη,με πολιτική ισότητα και ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψην και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, γίνεται αντιληπτή η σημασία συνέχισης του ανεπίσημου διαλόγου μεταξύ των πλευρών, συνέχισε. "Το αν αυτό ο διάλογος μετατραπεί ή όχι σε επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία σίγουρα εξαρτάται και από την στάση της ε/κ ηγεσίας. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί (αρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία) θα είναι μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και όχι ανοικτού τέλους. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. Ωστόσο είναι σημαντικό η τ/κ πλευρά να συνεχίσει την αποφασιστική και επίμονη στάση της στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ".

Ενω η κατάσταση είναι αυτή, συνέχισε ο Μπαρίς Μπουρτζιού, "με λύπη παρατηρουμε" ότι ο "υπεξ" και "αναπληρωτής πρωθυπουργός", Κουντρέτ Οζερσάι, που πρόσφατα είχε επαφές στην Τουρκία - όπως επισημαίνεται στην δήλωση Μπουρτζιού - "να συνεχίζει να στέλνει μηνύματα μέσω του Τύπου" στον Τ/κ ηγέτη.

Αυτό που πρέπει να γίνει, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, είναι να ενημερώσει (ο κ. Οζερσάι) τον κ. Ακιντζί σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο των τελευταίων του επαφών στην Τουρκία, ιδιαίτερα για το Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.