Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %577 %2019 %15:%Αυγ

Κ. Εκπρόσωπος: Το ΑΚΕΛ έχει πολύ κοντή μνήμη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία φέρουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη και το πρώην δικηγορικό του γραφείο να εμπλέκονται σε ύποπτες διαδρομές χρημάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, το κατηγόρησε για πολύ κοντή μνήμη και ότι προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση και να κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν διστάζει ακόμη και να έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με τον ίδιο τον εαυτό του.
Παρέπεμψε σε δηλώσεις του Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ως Υπουργός της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ, απέρριπτε επικριτικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για συμπαιγνία της Κύπρου με ρωσικά συμφέροντα και προσπαθούσε να υπερασπισθεί την κυπριακή νομοθεσία, υπεραμυνόμενος της πρακτικής επιλεκτικών πολιτογραφήσεων.
Ο κύριος Προδρόμου κατηγορεί, ακόμη, το ΑΚΕΛ για υποκρισία και σύγχυση, αφού όπως αναφέρει, ουσιαστικά συντάσσεται με δυσφημιστικά δημοσιεύματα που επικρίνουν την Κύπρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχέσεις με τη Ρωσία και για φιλορωσική στάση, την ώρα που σχίζει τα ιμάτιά του για αμερικανικό νομοσχέδιο που θα βλάψει τις τις κυπρο-ρωσικές σχέσεις.
Καλεί, μάλιστα το ΑΚΕΛ να απαντήσει τι έκανε για ξεκαθάρισμα του ονόματος της διακυβέρνησής του και κατ’ επέκταση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, αφού εκείνο που επαναλαμβάνεται και διακινείται εδώ και χρόνια είναι το γνωστό τροπάριο για συσχέτιση της Κύπρου με ρωσικά διεθνή δίκτυα και «ύποπτες συναλλαγές». 

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου