Συνέχεια στα περί παράνομων συναλλαγών

Απέναντι στις απόπειρες να πληγεί η φήμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να προταχθούν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες που ισχύουν στον τόπο, όλοι οι κανονισμοί και όλες οι υιοθετηθείσες ρυθμίσεις, που καθιστούν την Κύπρο μια χώρα η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στους ύποπτους χώρους για παράνομες συναλλαγές, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Πρόδρομος Προδρόμου σχολίαζε δημοσιεύματα που φέρουν το πρώην δικηγορικό γραφείο του προέδρου Αναστασιάδη να εμπλέκεται σε ύποπτες συναλλαγές, αναφορές που η κυβέρνηση έχει ήδη χαρακτηρίσει λιβελλογραφήματα. Είπε ότι το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί απαντήσεις. Τόνισε ότι οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν σε κάποια ιστοσελίδα έχουν από καιρό τύχει διερεύνησης από ανακριτικές και ερευνητικές Αρχές διαφόρων κρατών, μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να έχει προκύψει κάτι. Επομένως, είπε ο κύριος Προδρόμου, δεν προκαλούν απορία, αλλά απογοήτευση και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί γιατί κάποιοι αναμασούν τέτοιο ζήτημα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να προστεθεί, επισημαίνοντας ότι ούτε το ΑΚΕΛ έχει κάτι να πει, αφού από την πρώτη στιγμή διευκρίνισε ότι δεν υιοθετεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Είπε ότι είναι δεδομένο πως κατά καιρούς κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη της Κύπρου, κάτι που έγινε και όταν κυβερνούσε το ΑΚΕΛ.

Θέση ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ σε λακωνική ανακοίνωση αναφέρει ότι η υιοθέτηση διαδικτυακών δημοσιευμάτων, τα οποία χωρίς τεκμηρίωση προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία της Κύπρου και του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βοηθούν τη χώρα μας, όπου ένας από τους  σημαντικότερους τομείς της οικονομίας μας είναι ο χρηματο-οικονομικός.

Επιμένει το ΑΚΕΛ

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα γιατί δυσφημίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία από δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου κι αυτό που αναμενόταν είναι ότι ο κύριος Αναστασιάδης και το δικηγορικό του γραφείο θα απαντούσαν επί της ουσίας για να ανασκευάσουν όσα λέγονται και να πείσουν για την καθαρότητά τους, τονίζει το ΑΚΕΛ.
Αντ' αυτού, προσθέτει σε ανακοίνωση, δηλώνουν ότι δεν θα ασχοληθούν με όσα καταγγέλλει το διεθνές παρατηρητήριο, αλλά θα στραφούν εναντίον όσων αναδημοσίευσαν τα κείμενα ή υποβάλλουν ερωτήματα για το περιεχόμενο τους εδώ στην Κύπρο.
Το ΑΚΕΛ διερωτάται γιατί δεν στρέφονται κατά του διεθνούς παρατηρητηρίου και γιατί δεν τους ενδιαφέρει το ξεκαθάρισμα του ονόματός τους, και κατ' επέκταση και της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς παρά μόνο η εικόνα τους, όπως αναφέρει, στο εσωτερικό.
Διερωτάται, επίσης, εάν ο κύριος Αναστασιάδης θεωρεί ότι η πολιτική ζωή και η δημοσιογραφία πρέπει να φιμώνονται με απειλές για αγωγές στην περίπτωση που θέτουν ζητήματα που θίγουν συμφέροντα του κι εάν έτσι εξυπηρετείται η δημοκρατία και η διαφάνεια στον τόπο.
Εμείς, υπογραμμίζει, δεν πρόκειται να φιμωθούμε και θα ασκούμε το ρόλο μας ως η αντιπολίτευση μέσα σε μια δημοκρατία.  Αλλού λοιπόν οι απειλές, καταλήγει το ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει κι από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση στο θέμα.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου, Μαρία Λουκαΐδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.