Εκπρόσωπος: Αναληθή τα όσα αποδίδονται στον ΠτΔ

Αναληθή χαρακτηρίζει τα όσα αποδίδονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και διερωτάται για την χρονική στιγμή που επέλεξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προβεί στους ισχυρισμούς του. Ο ΚΕ εξέδωσε γραπτή δήλωσε με αφορμή εκτενείς δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για τα όσα διαμείφθηκαν στο Κραν Μοντάνα.

Σε γραπτή δήλωσε ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι είναι με λύπη που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και τα όσα αναληθώς αποδίδει ως λεχθέντα από τον ίδιο. 

Σύμφωνα  με τον ΚΕ, ο κ. Τσαβούσογλου σε συνεντεύξεις που έχει δώσει και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ουδέποτε ανέφερε κάτι ανάλογο.

"Παραπέμπουμε σε ξεκάθαρες αντίθετες τοποθετήσεις του (Τσαβούσογλου) σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «ο Πολίτης», όπου ανέφερε ότι `ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πολύ καθαρός για τη θέση του και είπε δημόσια τι είπε μαζί του σε σχέση με μια πιο χαλαρή ομοσπονδία`. Όπου, βεβαίως, αναφέρεται στη γνωστή πρόταση για δικοινοτική-διζωνική ομοσπονδία με αποκέντρωση στις εξουσίες. (Βλ. Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, http://www.cna.org/webnews.aspx?a=8e412318ae554e6da92eda9c05505c18)", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει ότι σε όλο αυτό το διάστημα, μετά το αδιέξοδο στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, είναι ο ίδιος ο Τσαβούσογλου καθώς και αρκετοί άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι "που κατ’ επανάληψη ισχυρίζονται και προβάλλουν δημόσια ότι το πλαίσιο λύσης των ΗΕ δεν απέδωσε και πρέπει να εγκαταλειφθεί".

" Στη συγκεκριμένη συνέντευξη στις 24 Νοεμβρίου 2018 ανέφερε ότι «Η ομοσπονδιακή λύση απέτυχε. Ως Τουρκία δεν αποκλείουμε αυτή τη λύση. Θα μπορούσε να είναι ομοσπονδία. Όμως η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να εξετάσουμε όλοι μαζί και άλλες επιλογές, λόγω των εμπειριών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια». Εκεί αναφέρθηκε αδιακρίτως σε ομοσπονδία, αλλά και συνομοσπονδία και λύση δυο κρατών", αναφέρει ο ΚΕ.

Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προκειμένου να ξεπεραστούν αδιέξοδα που προέκυψαν στις συνομιλίες, πρότεινε σειρά εναλλακτικών προτάσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, πάντα όμως στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων των Η.Ε., δηλαδή στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας. 

"Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η χρονική στιγμή κατά την οποία ο κ. Τσαβούσογλου επιλέγει να προβάλει ανάλογους ισχυρισμούς, την ώρα που επιδιώκεται μια σύσκεψη όλων των ενδιαφερόμενων μερών προκειμένου να διαφανεί προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. Εξάλλου, η τουρκική πλευρά δεν κρύβει την αντίθεσή της για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης από εκεί όπου αυτή διακόπηκε. Εν πάση περιπτώσει η πολιτική βούληση, οι επιδιώξεις και η θέση της κάθε πλευράς θα πρέπει να κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου αναμένουμε να προσέλθει η Τουρκία", καταλήγει ο Εκπρόσωπος στη γραπτή δήλωσή του.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.