Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %20 %320 %2019 %09:%Ιουλ

Τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου συνάντηση των 2 ηγετών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Tύπο.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Κλέλια Βασιλείου απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Εκτιμάται μάλιστα ότι η άτυπη πενταμερής διάσκεψη αν καταστεί εφικτή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Την ίδια ώρα ανεπίσημα τα Ηνωμένα Έθνη υποδεικνύουν ότι για την πραγματοποίηση της πενταμερούς πρέπει να προηγηθεί συμφωνία των δύο ηγετών επί όλων των θεμάτων και παραμέτρων που θα συζητηθούν σε μία τέτοια διάσκεψη αλλά και κοινό αίτημα τους προς τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες για πραγματοποίηση της διάσκεψης.

Στο μεταξύ, ικανοποίηση εκφράζει η Βρετανία για τη συνάντηση των δύο ηγετών τέλος Ιουλίου.
Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη Τζόναθαν Άλεν προσερχόμενος χθες βράδυ στις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Τζόναθαν Αλέν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Βρετανία είναι ικανοποιημένη καθώς οι δύο ηγέτες στην Κύπρο προφανώς θα συναντηθούν  αργότερα αυτό το μήνα. Ο βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα οδηγήσει σε έναρξη των συνομιλιών για τη διευθέτηση του κυπριακού και επομένως σε μία διευθέτηση.
Τόνισε επίσης την πίστη της Βρετανίας ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει διευθέτηση στο κυπριακό πρόβλημα με μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Σύνταξη: Σταυριανή Κωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %20 %363 %2019 %10:%Ιουλ