Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %580 %2019 %15:%Ιουλ

Ο ΠτΔ θα αναπέμψει τους νόμους που αναστέλλουν τις εκποιήσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αναγκασμένος να αναπέμψει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για αναστολή των εκποιήσεων, ανέφεραν σήμερα κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα λέχθηκε ότι ο Πρόεδρος βασίζεται σε επισήμανση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει κοινοποιηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως «είναι κάπως παράδοξο», προτού εφαρμοστεί το σχέδιο Εστία, «να αλλάξουμε τη νομοθεσία για να προστατεύσουμε ή να υπερπροστατεύσουμε».

Πρόσθεσε ότι η παράκληση του Προέδρου στην πρόσφατη Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών ήταν να ανασταλούν οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία.

«Στην πραγματικότητα πλην ελαχίστων, δεν έχουν γίνει εκποιήσεις κατοικιών», επεσήμανε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας πως η ΚΕΔΙΠΕΣ πρωτοβουλιακά παρενέβη λέγοντας ότι δεν θα προχωρήσει με εκποιήσεις μέχρι να λειτουργήσει το σύστημα.

Επισημάνθηκε περαιτέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις που πιθανόν να υπάρχουν δυσλειτουργίες, περιπτωσιολογικά προβλήματα επεμβαίνει και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

«Επομένως ο Πρόεδρος θα είναι αναγκασμένος να αναπέμψει το νόμο προσκαλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αναστείλουν τις όποιες αποφάσεις», αναφέρθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ