ΟΥΝΦΙΚΥΠ: παράταση ως 31/01/2020 εισηγείται ο Α. Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες κρίνει καθοριστική την παρουσία της Ουνφικύπ στην Κύπρο.

Σε έκθεσή του η οποία δόθηκε αργά χθες βράδυ στο Συμβούλιο Ασφαλείας εισηγείται την παράταση της εντολής της αποστολής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ως αναγνώριση της συνέχισης της συμβολής της στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.
Περιγράφοντας τις εξελίξεις στο πολιτικό πρόβλημα, ο Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνει ότι δύο χρόνια μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε παύση.
Ο Γενικός Γραμματέας παραθέτει λεπτομερώς τα όσα συμφώνησαν και προώθησαν οι δύο ηγέτες σε σχέση με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως η μόνιμη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων και η διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων.
Για το Κυπριακό, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο όσον αφορά τα ΜΟΕ και την αρχική εμπλοκή στο θέμα των «μηχανισμών», η διάθεση που περιβάλει την ειρηνευτική διαδικασία δεν βελτιώθηκε, ενώ οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν για την ουσία και κατηγορούν η μία την άλλη για το επίμονο αδιέξοδο.
Ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες – όπως αναφέρει - δεν συνέβαλαν σε μια θετική ατμόσφαιρα για την επανάληψη των συνομιλιών κάνοντας ειδική αναφορά στις εντάσεις για τους υδρογονάνθρακες.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.