Κύπριος βουλευτής στην προεδρία επιτροπής της ΚΣ ΟΑΣΕ

Oλοκληρώθηκαν στο Λουξεμβούργο οι εργασίες της 28ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), ενώ στην προεδρία της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, εκλέγηκε ο Κύπριος Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη Σύνοδο μετείχαν η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία είναι επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, και οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτη.

Στο πλαίσιο χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, ο κ. Χατζηγιάννη εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέρεται.

Ο κ. Χατζηγιάννη παρουσίασε επίσης έκθεση συμπερασμάτων για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, την οποία συνέταξε από κοινού με την απερχόμενη Πρόεδρο της Επιτροπής, Ελβετίδα βουλευτή Margareta Kiener Nellen, μετά από δύο επιτόπιες διερευνητικές επισκέψεις τους.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Χατζηγιάννη, χαρακτηρίζοντας ως δραματική την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ουκρανών πολιτών στην εν λόγω περιοχή, απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός, ιδιαίτερα τα παιδιά. Κάλεσε δε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να εργαστούν για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Ο Κύπριος βουλευτής εξήρε τον πολύ ουσιαστικό ρόλο της Ειδικής Αποστολής Παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ανατολική Ουκρανία στις προσπάθειες για άμβλυνση της έντασης και σταθεροποίηση της κατάστασης.

Η ανακοίνωση της Βουλής συνεχίζει αναφέροντας ότι κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρία της ολομέλειας της Συνέλευσης, υιοθετήθηκε η Τελική Διακήρυξη του Λουξεμβούργου, στην οποία περιλαμβάνεται ψήφισμα του κ. Χατζηγιάννη, ως μέχρι πρότινος Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα επί του γενικού θέματος της Συνόδου «Ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη για την προώθηση της ασφάλειας: Ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων». Περιλαμβάνεται επίσης ψήφισμα της κ. Χαραλαμπίδου για το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Οι εργασίες της ολομέλειας έληξαν με τη διεξαγωγή εκλογών. Πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ μέχρι την επόμενη Ετήσια Σύνοδο, τον Ιούλιο 2020, επανεξελέγη ο Γεωργιανός βουλευτής, George Tsereteli.

Η αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.