ΥΠΕΞ: Νέα ώθηση κυπριακού μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

Η Λευκωσία εκτιμά ότι μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα, θα δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι αυτή η εκτίμηση προκύπτει στη βάση των επαφών που γίνονται με τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης προσθέτει ότι τρείς είναι οι επιλογές που έχουμε ενώπιόν μας: Ή να επιμείνουμε στις θέσεις μας γνωρίζοντας ότι η άλλη πλευρά δεν θα τις αποδεχθεί, συνεπώς δεν θα υπάρξει λύση, ή θα υιοθετήσουμε τις θέσεις της άλλης πλευράς για να εξαλειφθούν οι λόγοι διαφωνίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, ή θα βάλουμε κάτω κάποιες ιδέες για προβληματισμό με στόχο την επίλυση των θεμάτων στα οποία υπάρχει διαφωνία.
Ιδέες, ωστόσο, προσθέτει, οι οποίες δεν ξεφεύγουν από το πλαίσιο της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, καθότι η όποια προσπάθεια για κάτι τέτοιο θα ήταν ό,τι πιο αρνητικό για τις προσπάθειες επανένωσης της πατρίδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι οι ιδέες του Προέδρου Αναστασιάδη, επί παραδείγματι για ένα κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, έχουν στόχο να διερευνηθεί πώς μπορούν να ξεπεραστούν οι υφιστάμενες διαφωνίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προχωρήσει η διαδικασία.
Προσθέτει πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκεφτόταν μικροκομματικά ή δεν επιθυμούσε λύση του Κυπριακού δεν θα προβληματιζόταν.
Είναι απλό, δηλώνει, να λες όχι. Το θέμα, καταλήγει, είναι να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε να μπορείς να πεις ναι και αυτό θέλει σκληρή δουλειά.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: Καθημερινή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.