Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τις αποφάσεις του ΣΓΥ

ΔΗΣΥ

Ικανοποίηση εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι από το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένει τα επόμενα βήματα​των Ευρωπαίων εταίρων, για όσα πράττει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ΔΗΣΥ υπογραμμίζει ότι με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την διπλωματική και πολιτική προσπάθεια, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση.

AKEΛ

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ελπίδα ότι τα μέτρα που θα ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος της Τουρκίας θα είναι αποτελεσματικά.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε πως εάν σε αυτά δεν περιληφθούν ο τερματισμός της συζήτησης για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας είτε η ρητή διασύνδεση ανοίγματος κεφαλαίων και ελευθεροποίησης των θεωρήσεων για Τούρκους πολίτες με τον τερματισμό των ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η αντίδραση δεν θα είναι αποτελεσματική.
Παράλληλα, ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν δεν θα λύουν το πρόβλημα από μόνα τους. Ταυτόχρονα, είπε, πρέπει να τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις και να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό από το σημείο που είχε μείνει στο Κραν Μοντανά.
Το κύριος Κυπριανού κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες για τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, αμέσως, και επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

ΔΗΚΟ


Θετικό χαρακτηρίζει το ΔΗΚΟ, το γεγονός ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ζητεί από την Κομισιόν και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, εισηγήσεις για λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της Τουρκίας, προς αντιμετώπιση των έκδηλα παράνομων ενεργειών της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι αυτό που αναμένει και προδοκά, αλλά και θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ, είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε οι λεκτικές καταδίκες της Τουρκίας, να μετατραπούν σε πράξεις.
Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να διασυνδεθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ενώ η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας υφίσταται νέα εισβολή και ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για τον εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζουν την επέκταση της κατοχής στην νεκρή ζώνη, ο πόεδρος Αναστασιάδης συναντάται με τον Κουντρέτ Οζερσάι για να μοιραστούν το νέο κοινό όραμα των δύο κρατών, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.
Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και ότι προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση της λύσης δύο κρατών.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Θετική ενέργεια χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μέτρα εναντίον της Τουρκίας.
Σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να συνεχίζονται, η Κύπρος όφειλε να ζητήσει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τουρκίας, προκειμένου να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση επισημαίνει την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση, να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις, χρησιμοποιώντας την οικονομική, πολιτική και διπλωματική της ισχύ. Ταυτόχρονα, προσθέτει, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ, εμπλέκοντας και τον διεθνή παράγοντα.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου, Μάριος Καραολής,

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:01

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Ελλάδα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.