Σπέχαρ:Το περιβάλλον είναι σημαντικό για την ειρήνη

Το περιβάλλον είναι σχετικό με τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην Κύπρο, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σημειώνοντας πως η έννοια της "περιβαλλοντικής οικοδόμησης ειρήνης" είναι κάτι που θεωρεί σημαντικό και ένας από τους τομείς προτεραιότητας για αυτήν, προκειμένου να προχωρήσει η δουλειά που γίνεται σε διακοινοτικό επίπεδο.

Η κ. Σπέχαρ ανέφερε ακόμη πως οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι ένα μη πολιτικής φύσεως, οριζόντιο θέμα που δεν γνωρίζει σύνορα και αφορά όλους εξίσου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο διοργάνωσε στις 12 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν 100 και πλέον άτομα - ειρηνευτές και άλλα μέλη του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ακολούθησε ενημέρωση στα γραφεία της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετείχαν η κ. Σπέχαρ, άλλοι αξιωματούχοι και μέλη του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή της η κ. Σπέχαρ υπογράμμισε τις συνεχείς προσπάθειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συμμορφωθεί με τις περιβαλλοντικές πολιτικές και στρατηγικές διαχείρισης των ΗΕ και επεσήμανε πως η Αποστολή παραμένει βαθιά δεσμευμένη σε αυτό τον σκοπό.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έμφαση που δίδει η Αποστολή στη μείωση της επίδρασης των επιχειρήσεών της στο περιβάλλον, προάγοντας την ενημέρωση για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βρίσκοντας τρόπους συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες σε σχέση με περιβαλλοντικές δραστηριότητες και έργα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Υποστήριξης της Αποστολής Joel Coen μίλησε για το φετινό θέμα της Ημέρας, δηλαδή την καταπολέμηση της ρύπανσης του αέρα, και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς αυτή την κατεύθυνση, όπως την απόκτηση "καθαρών" γεννητριών, υβριδικών οχημάτων και τη χρήση ποδηλάτων από μέλη της δύναμης.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση για τη ρύπανση του αέρα στην Κύπρο και καινοτόμων προσεγγίσεων για έλεγχό της από τον Θεόδωρο Χριστούδια του Cyprus Institute.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.