Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου – Σ. Αραβίας

Το μήνυμα ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θέτουν σε υψηλό κίνδυνο την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευμετάβλητης περιοχής έστειλε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον ομόλογο του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σείχη Αμπντάλλα Ναχιάν για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις.
Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν παραβιάζουν μόνο το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αποτελούν τόνισε αναπόσπαστο μέρος της συντονισμένης στρατηγικής της Τουρκίας για άσκηση ελέγχου στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών εξελίξεων, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών της περιοχής.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον Σείχη Αμπντάλλα και για το κυπριακό.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης επαναβεβαίωσαν τη σαφή υποστήριξη στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.
Αναμένουμε από την Τουρκία, υπέμνησε, να σταματήσει τη διπλωματία του πυροβόλου όπλου, ώστε να ανοίξει το δρόμο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου.
Νίκος Χριστοδουλίδης και Σείχης Αμπντάλλα υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για τη Σύσταση Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας και Συμφωνία Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας.
Πρόκειται όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης για δύο πολύ σημαντικές συμφωνίες που καθορίζουν το νομικό πλαίσιο για την πορεία προς την περαιτέρω επέκταση των σχέσεων των δυο κρατών, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

135848686aa2bf25d4722867df0cd26b

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και το Κυπριακό, ήταν επίσης στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ο Δημήτρης Συλλούρης ενημέρωσε τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και για την πρωτοβουλία του αναφορικά με τη δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής και την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης των διμερών και περιφερειακών σχέσεων σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.