Συγκινημένος ο Ι. Νικολάου παρέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Βαθιά συγκινημένος αλλά και περήφανος για το έργο που έχει επιτευχθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως τα τελευταία έξι χρόνια, ο απερχόμενος Υπουργός Ιωνάς Νικολάου παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο Υπουργό Γιώργο Σαββίδη.

Ο κ. Νικολάου με εμφανή συγκίνηση ευχαρίστησε όλους στο Υπουργείο αλλά και τον καθένα προσωπικά γιατί παραδίδει σήμερα το Υπουργείο με πλήρη συνείδηση ότι έχει παραχθεί πρωτόγνωρο έργο και σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, συνέδραμαν όλοι. Όπως σημείωσε, σήμερα η ομάδα «πετά».

Από την πλευρά του ο κ. Σαββίδης είπε πως αυτή η πρωτόγνωρη συγκίνηση που επικρατεί σήμερα στο Υπουργείο κάνει το έργο του ακόμα πιο δύσκολο, και σημείωσε πως είναι μεγάλη η πρόκληση να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι θα είναι δίπλα τους και πως η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοικτή για αυτούς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Υπουργείου, ο κ. Νικολάου συνεχάρη το νέο Υπουργό, του ευχήθηκε το καλύτερο και τον διαβεβαίωσε πως σε ότι χρειαστεί θα είναι δίπλα του καθώς οι στόχοι της υλοποίησης του μεγαλόπνοου προγράμματος του Υπουργείο είναι κοινοί. Επίσης, τον διαβεβαίωσε πως δίπλα του, ο νέος Υπουργός θα έχει όλο το προσωπικό και τα στελέχη των Υπηρεσιών στην προσπάθεια του για επιτέλεση των καθηκόντων του.

«Θέλω την ίδια ώρα να εκφράσω την συγκίνηση μου γιατί παραδίδω ένα Υπουργείο μετά από 6 χρόνια. Αναλογιζόμενος τις πρώτες μέρες όταν ανέλαβα αυτό το Υπουργείο, τις πόσες ώρες και προσπάθειες κάναμε με όλους τους λειτουργούς, ούτως ώστε να αρχίσουμε να υλοποιούμε ένα πραγματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να είμαστε σήμερα στο σημείο όπου όλοι αναγνωρίζουν ότι σε αυτό το Υπουργείο έγινε τεράστια δουλειά», είπε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως στη βάση του μεγέθους και του αριθμού του προσωπικού που έχει, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ίσως να είναι το Υπουργείο με τη μεγαλύτερη απόδοση όλη αυτή την περίοδο, και εξέφρασε την περηφάνεια του για τους εκλεκτούς συνεργάτες που είχε στο πλευρό του, οι οποίοι και θα του λείψουν. «Είμαι σίγουρος ότι θα τους λείψουν και οι δικές μου πιεστικές προσπάθειες», είπε και απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα στελέχη θα είναι δίπλα του για να συνεχίσουν το έργο του Υπουργείου ώστε να βάλει κι αυτός το λιθαράκι κατά την παραμονή του στη θέση αυτή.

«Με τις διευρυμένες πλέον αρμοδιότητες του Υπουργείου, φίλε Γιώργο θα αφήσετε και εσείς τη δική σας εποχή γιατί πραγματικά υπάρχει θέληση για δουλειά σε αυτό το Υπουργείο», είπε. Πρόσθεσε πως όταν ανέλαβε πριν από 6 χρόνια η κατάσταση ήταν νωχελική, αλλά σήμερα «πετάνε όλοι, η ομάδα πετά, παράγει έργο, έχει παράξει έργο και έχει αφήσει το στίγμα της», είπε.


Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός είπε αρχικά πως αυτό που βιώνει σήμερα είναι πρωτόγνωρο και πως η συγκίνηση και η αγάπη που βλέπει να υπάρχει σήμερα στα πρόσωπα όλων, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απέναντι στον Ιωνά Νικολάου κάνει πολύ πιο δύσκολο το δικό του έργο για τη συνέχεια.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Υπουργό, του είπε πως αναγνωρίζει το τεράστιο έργο που παρήγαγε τα έξι αυτά χρόνια, ενώ έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης πολλές και θεμελιώδεις αλλαγές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων με πιο σημαντική αυτή της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

«Υπήρξε τεράστια η προσφορά σου και για όλα τα σημαντικά που έχεις προσφέρει τα τελευταία έξι χρόνια σε ευχαριστώ και εγώ πολύ», είπε και πρόσθεσε πως προσβλέπει στη βοήθεια του για μια λεπτομερή ενημέρωση για το πού βρίσκεται το κάθε θέμα που εκκρεμεί για να προχωρήσει χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στους μελλοντικούς συνεργάτες, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή για τη διαβεβαίωση ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Τμηματάρχες και το υπόλοιπο προσωπικό θα τον στηρίξουν. «Σίγουρα χρειάζομαι και ζητώ τη βοήθεια όλων σας για να πετύχουμε τους στόχους και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτικής», είπε και πρόσθεσε πως προσβλέπει να γνωρίσει και συνεργαστεί μαζί με όλους.

«Από τη δική μου πλευρά θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας όποτε με χρειάζεστε και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή», κατέληξε.

Στη δική του ομιλία, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης είπε πως τον κ. Νικολάου τον έζησαν και σε περιόδους δύσκολες και πιεστικές και σε άλλες, λιγότερο πιεστικές. «Είμαστε λοιπόν σε θέση, όσο λίγοι άλλοι έξω από αυτό το Υπουργείο, να έχουμε και προσωπική αντίληψη και ιδίαν άποψη για τον μέχρι σήμερα πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου. Είναι για το λόγο αυτό που, εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοσίων λειτουργών που υπηρετήσαμε μαζί σου, αισθάνομαι πως οφείλω να εκφράσω και δημόσια την απόλυτη εκτίμηση μας για όλα όσα έχεις επιτύχει στο διάστημα των έξι χρόνων παρουσίας σου σε αυτό το Υπουργείο», σημείωσε.

Ανέφερε πως όσοι εργάστηκαν δίπλα του κ. Νικολάου γνωρίζουν πως κάθε μέρα από αυτά τα έξι χρόνια, έμπαινε στο κτίριο του Υπουργείου από τους πρώτους και έφευγε σίγουρα τελευταίος. «Είναι κατάλληλη η ευκαιρία να καταμαρτυρήσουμε πως επιδίωκες πάντα με επιμονή τους στόχους που αδιάλειπτα έθετες», είπε.

Ο κ. Ασσιώτης σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως ανεξάρτητα από όσα έχουν λεχθεί στο πεδίο της πολιτικής, και των διαφόρων θέσεων και αντιθέσεων που διατυπώθηκαν αναφορικά με το έργο που έχει παραχθεί στην εξαετή περίοδο της Υπουργίας του κ. Νικολάου, είναι βέβαιος, πως, όταν τα πολιτικά πάθη καταλαγιάσουν, κανένας αντικειμενικός άνθρωπος δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει πως κατά τη θητεία του έχει επιτύχει αξιοθαύμαστο εκσυγχρονισμό και ουσιαστική μεταρρύθμιση σε όλα τα αντικείμενα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες αυτού του Υπουργείου.

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, τον διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, με όλα τα Τμήματα του και τα Σώματα Ασφάλειας που εμπίπτουν στην ευθύνη του, κυρίως με το προσωπικό του, το οποίο αποδεδειγμένα παράγει καθημερινά έργο και παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, βρίσκεται ήδη δίπλα του και θα εργασθεί με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για να συνεχισθεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά η εφαρμογή του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη και των πολιτικών σας οδηγιών, προς όφελος του τόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.