ΠτΔ: Αν οι ΤΚ δεν τελούσαν υπό την επιρροή της Άγκυρας θα βρίσκαμε λύση

Αν έμεναν οι Τουκοκύπριοι μακράν των επιρροών της Άγκυρας είναι βέβαιο ότι οι Κύπριοι μεταξύ μας θα μπορούσαμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή της ΕΡΤ "Φόκους", ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην παρούσα φάση του Κυπριακού. Ερωτηθείς αν θεωρεί ουτοπία την επανέναρξη των συνομιλιών είπε ότι δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Αρκεί, πρόσθεσε, να υπάρχει η βούληση από πλευράς Τουρκίας και κατ' επέκταση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι, είπε μπορεί να ήθελαν επανέναρξη των συνομιλιών αλλά επηρεάζονται από την Τουρκία.
Αυτή την ώρα, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να εμπλακεί σε ένα διάλογο.
Διεμήνυσε, είπε, στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την αποφασιστικότητά του να εμπλακεί πραγματικά σε ένα διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει σε διερεύνηση των συνθηκών και προετοιμασία, ώστε, είπε να μην συμβεί ότι στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε αξίωση της Τουρκοκυπριακής κοινότητας να ελέγχει εν τη ουσία όλο το νησί, με την απαίτηση να έχει μία τουλάχιστον θετική ψήφο για κάθε απόφαση, είτε του υπουργικού συμβουλίου, είτε θεσμικού οργάνου της κεντρικής κυβέρνησης. Αυτό, πρόσθεσε, οδηγεί σε μια δυσλειτουργία ή σε ένα έλεγχο της Κύπρου. Με την επιμονή της Τουρκίας μάλιστα, πρόσθεσε, να συνεχίσει τις εγγυήσεις και τη μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατού ες αεί στην Κύπρο.
Κάτι τέτοιο, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κινδυνεύει να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Άγκυρας.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.