Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - Κυβέρνησης για τη στεγαστική πολιτική

Για συνεχιζόμενη προεκλογική παρέλαση των υπουργών της Κυβέρνηση, έκαμε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι σήμερα πήρε σειρά ο υπουργός Εσωτερικών, με δεσμεύσεις στα θέματα στεγαστικής πολιτικής. 

Σημείωσε πως το ΑΚΕΛ θα μελετήσει το περιεχόμενων των κυβερνητικών δεσμεύσεων, εάν, όπως είπε ο κύριο Στεφάνου, οι κυβερνώντες θυμούνται και μετά τις ευρωεκλογές αυτές τους τις δεσμεύσεις. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει παράδοση στα προεκλογικά "δεσμεύομαι" και τα μετεκλογικά "αποδεσμεύομαι". Ο κύριος Στεφάνου διερωτήθηκε ποιός Κύπριος μπορεί να πιστέψει, ότι μια κυβέρνηση της οποίας η πολιτική μεταξύ άλλων εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές γης και ακινήτων, θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που η ίδια προκαλεί.Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε αναμενόμενη την ενέργεια του ΔΗΣΥ να επικροτήσει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το Κυβερνών κόμμα επικαλέστηκε στις αναφορές του τα αποτελέσματα των πολιτικών στέγασης στην Ευρώπη, που όπως ανέφερε ο κύριος Στεφάνου, έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων με πλήθος αστέγων.

Στις επικρίσεις ΑΚΕΛ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομου Προδρόμου. Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει, πως το ΑΚΕΛ αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί τη σημασία μιας συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής, που βασίζεται σε ενδελεχή μελέτη των δεδομένων και δίνει πραγματικές λύσεις στα στοχευμένα προβλήματα. Ο κύριος Προδρόμου, αναφέρει παράλληλα, ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί "προεκλογική παρέλαση", κάτι το οποίο ίσως εξηγεί γιατί οι δικές του πολιτικές, εκεί και όταν εφαρμόστηκαν μόνο ζημιές και καταστροφή έφεραν. Το ΑΚΕΛ, σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν μπορεί να καταλάβει πώς η σωστή δημοσιονομική πολιτική δημιουργεί πλεονάσματα και δυνατότητες, όπως αυτές που με γνώμονα κοινωνικά κριτήρια αξιοποιεί η στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει διότι με τις πολιτικές τους έχουν μόνο εμπειρίες ελλειμμάτων, χρέους και αδυναμίας του κράτους να στηρίξει, όταν χρειάζεται, την κοινωνία, καταλήγει ο κύριος Προδρόμου.

Θέση ΔΗΣΥ

Στο μεταξύ ο Δησύ επισημαίνει ότι οι σημερινές κυβερνητικές εξαγγελίες για την νέα στεγαστική πολιτική, συνιστούν ολιστική προσέγγιση μιας χρόνιας παθογένειας και ενός διαχρονικού ελλείμματος του κυπριακού κράτους. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Νίκος Νουρής ανέφερε πως τα εξαγγελθέντα μέτρα, στοχεύουν στην αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων όπως η έλλειψη κτηριακού αποθέματος, η αδυναμία παραχώρησης δανεισμού, η αύξηση των ενοικίων και η ενισχυμένη ζήτηση. Σημείωσε ότι με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της στέγασης, των αυξημένων ενοικίων, αλλά και της αναγκαιότητας στήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου.Ο κύριος Νουρής ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, δίνονται κίνητρα αυξημένου συντελεστή δόμησης σε νεο-ανεγειρόμενα κτηρια. Παράλληλα, με την εξαγγελία των νέων στοχευμένων στεγαστικών σχεδίων στις ορεινές και ακριτικές περιοχές, αλλά και προς τους εκτοπισθέντες, δίδεται η δυνατότητα απόκτησης ιδιοκτήτης στέγης, με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.