Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %623 %2019 %16:%Μαϊ

Επιστολές παροίκων προς Βρετανούς βουλευτές για την ΑΟΖ μέσω Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη δυνατότητα στους Κύπριους του Ηνωμένου Βασιλείου να στείλουν εύκολα και γρήγορα ηλεκτρονική επιστολή προς τον βουλευτή της περιφέρειάς τους ζητώντας την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, προσφέρει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της εκστρατείας #HandsOffCyprus.

Οι ομογενείς, αλλά και πολίτες χωρών όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και το Ισραήλ, που ανησυχούν από την παράνομη τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή, μπορούν πλέον να στέλνουν συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους, ένα προσυντεταγμένο email μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας: www.cypriotfederation.org.uk/MP.

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει αλλαγές στο email. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από λεπτό.

Το email τονίζει την ανάγκη τερματισμού της τουρκικής κατοχής, αποχώρησης της Τουρκίας από την κυπριακή ΑΟΖ και καταδίκης των ενεργειών της. Σημειώνεται επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ρόλο στο μέλλον μιας επανενωμένης Κύπρου.

Οι βουλευτές καλούνται να επικοινωνήσουν για όλα αυτά με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. ανέδειξε για τρίτη συνεχή θητεία πρόεδρο τον Χρίστο Καραολή.

Αναδείχθηκαν επίσης η Γραμματεία και το εκτελεστικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αντιπροέδρους τους Ανδρέα Παπαευριπίδη, Πάμπο Χαραλάμπους και Μιχάλη Έλληνα, γενικό γραμματέα τον Μιχάλη Κασιή και ταμία τον Νίνο Κουμέτου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ, Λονδίνο