Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %13 %297 %2019 %09:%Μαϊ

Υπ. Ενέργειας: προσπάθειες αποτροπής τουρκικών σχεδιασμών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα προβαίνει και το υπουργείου Ενέργειας για την αποτροπή της διενέργειας γεώτρησης της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε στο Τρίτο ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός Ενέργειας, είπε ότι με βάση την τελευταία πληροφόρηση της Λευκωσίας, η Τουρκία δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε οποιαδήποτε εργασία.  
Αναφερόμενος στο ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κύριος Λακκοτρύπης, είπε ότι αυτό θα είναι εντατικό τους επόμενους 12 με 24 μήνες. Υπήρξε, είπε, σημαντική πρόοδος την τελευταία εβδομάδα και στη συμφωνία ΤΟΤΑL και ΕNI για το τεμάχιο 7 αλλά και για την προσπάθεια αξιοποίησης του κοιτάσματος Αφροδίτη.
Έχουν καταλήξει, είπε ο κύριος Λακκοτρύπης με τις δύο εταιρείες και έχουν απομείνει δύο νομικά σημεία τα οποία εξέφρασε την ελπίδα να διευκρινιστούν αυτή την εβδομάδα.
Υπάρχει συμφωνία στο εμπορικό, το οικονομικό και το τεχνικό κομμάτι.
Για τη διαφορά με το Ισραήλ στο κοίτασμα Αφροδίτη, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι η πλευρά μας θα καταθέσει αναθεωρημένη πρόταση στο Τελ-Αβίβ.
Οι κατά καιρούς τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν επηρεάσει τις εταιρείες κολοσσούς οι οποίες προχωρούν τα προγράμματά τους στην ΑΟΖ της Κύπρου και ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως την καλύτερη απάντηση στην Τουρκία. Η υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου, πρόσθεσε, αποτρέπει και τις μεγάλες εταιρείες να συμπράξουν με την Τουρκία.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ