Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε το θέμα της έξαρση του εγκλήματος στην Κύπρo

Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε το θέμα της έξαρση του εγκλήματος στην Κύπρο, με φόντο τους φόνους του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου επικαλέστηκε της ΓΙΟΥΡΟΠΟΛ σύμφωνα με τα οποία ότι η Κύπρος είναι μια από τις πιο ασφαλής χώρες στον κόσμο και διαθέτει τον χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέρριψε επικρίσεις κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, σημειώνονται ότι στατιστικά μειώθηκαν οι αριθμοί των εγκλημάτων. Ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις και ασύγγνωστη αμέλεια ορισμένων μελών της Αστυνομίας δεν μπορούν να αμαυρώσουν να υποβαθμίσουν την αποστολή της δύναμης. Τα τελευταία γεγονότα, είπε, με τον καθ ομολογία δολοφόνο , επιβεβαιώνουν την ανάγκη στήριξης της Αστυνομίας από τους πολίτες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού Κατήγγειλε τα αστυνομικά σαΐνια και διερωτήθηκε αν γνωρίζουν να εξαφανίζονται αλλοδαποί, οι οποίοι να αφήνουν χρήματα στις τράπεζες, διαβατήρια και φάρμακα παιδιών στα τραπέζια.
Σημείωσε ότι ρατσιστές και σεξιστές υπάρχουν και στην Αστυνομία. Διερωτήθηκε αν οι εξαφανισμένες δεν ήταν φιλιππινίζες, αλλά ασπροκόλλαροι βρετανοί θα ήταν η ίδια η αντίδραση της Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και χτες δήλωσε μετ’ επιτάσεως πλήρως αμέτοχος στο όλο ζήτημα των εξαφανίσεων δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση από την ηγεσία της Αστυνομίας. Ούτε και είχε αντιληφθεί είτε προσωπικά είτε οι συνεργάτες του τον ντόρο στα ΜΜΕ το 2016 για την εξαφάνιση της Λίβια και της μικρής Έλενα. Ούτε γνώριζε, ούτε όφειλε να γνωρίζει, ούτε άκουσε, ούτε είδε. Απλώς ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Διαφέρει βλέπετε η πολιτική και θεσμική ευθύνη αν ονομάζεσαι Ιωνάς Νικολάου αντί Κύπρος Χρυσοστομίδης, Ιάκωβος Παπακώστας, Μάρκος Κυπριανού ή Κώστας Παπακώστας.

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι στηρίζουμε την Αστυνομία και το έργο της. Ωστόσο υπάρχουν κενά και αδυναμίες και απαιτείται η ενίσχυση της, με προσωπικό και σύγχρονη τεχνολογία. Είναι τραγικό οι αστυνομικές αρχές να υπολείπονται σε εξοπλισμό από τα εγκληματικά στοιχεία. Τόνισε ότι πρέπει η Αστυνομία να απαλλαγεί από επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεργάζονται με τον υπόκοσμο.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, διατύπωσε την δυσφορία του για την εξοργιστική ανεπάρκεια της Αστυνομίας, στην υπόθεση των μαζικών δολοφονιών από τον λεγόμενο Ορέστη. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευαρέσκεια του, για το έργο το οποίο επιτέλεσε ο Ιωνάς Νικολάου, ειδικότερα στην προώθηση των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε ότι δεν θα αρκεστούμε σε τίποτα λιγότερο από την αλήθεια, την τιμωρία και την αλλαγή.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, κατήγγειλε ότι η νεολαία γνωρίζει στους χώρους όπου πωλούν ναρκωτικά, αλλά δεν γνωρίζει η Αστυνομία.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας είναι τα ναρκωτικά. Έμποροι θανάτου κυκλοφορούν ακόμη και στα σχολεία.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Αννα Θεολόγου δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν απάντησε τι θα γίνουν τα ανίκανα άτομα τα οποία υπηρετούν στην Αστυνομία.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΡΙΚ Βουλή

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.