ΠτΔ: Η πολιτική ισότητα όπως ερμηνεύεται από την τ/κ πλευρά δεν γίνεται αποδεκτή

Η πολιτική ισότητα όπως ερμηνεύεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά δεν οδηγεί σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος για αυτό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και όρια και δεν μπορεί συνεχώς η μια πλευρά να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν ευσταθούν».

Προσερχόμενος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου για τα εγκαίνια έκθεσης και ερωτηθείς για το θέμα της πολιτικής ισότητας όπως ερμηνεύεται από την τ/κ πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «βεβαίως δεν είμαι έτοιμος να αποδεχθώ τις αξιώσεις της τ/κ πλευράς διότι δεν οδηγούν σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν επιδίωξη όλων των Κυπρίων, σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, σε ένα κανονικό κράτος, σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος».

Πρόσθεσε ότι «από τη ώρα που επιμένουν εις το ότι πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο εις τα όσα θα τεκταίνονται σε μια λύση του Κυπριακού, σε ένα νέο καθεστώς πραγμάτων, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε λύση».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η τ/κ πλευρά έχει θέσει όρο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τον διαμοιρασμό εξ ημισείας των εξουσιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «όχι σε όλα τα Σώματα» για να σημειώσει ότι «αυτό που επιδιώκουν είναι εκεί που δεν θα έχουν την αριθμητική ισότητα είναι να έχουν ακόμα περισσότερα δικαιώματα από ότι εάν συμμετείχαν με ίσο αριθμό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η πρότασή του για κοινοβουλευτική δημοκρατία θεωρείται από την τ/κ πλευρά εκτός του πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «είναι απόλυτα εντός της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας απλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις πάνω σε πολιτική βάση να αποφασίζονται ή να σχηματίζονται Κυβερνήσεις και όχι με βάση την εθνοτική καταγωγή».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δεν αποκλείεται ο καθορισμός, όπως ήδη υπάρχουν συγκλίσεις, για αριθμητική συμμετοχή, αλλά ο σχηματισμός της Κυβερνήσεως θα γίνεται με βάση ιδεολογικά ή πολιτικά προγράμματα και αυτό είναι που θα μας φέρει κοντά και που θα δημιουργεί τις προοπτικές για μια χώρα που πραγματικά θα προσφέρει, όπως συμβαίνει και με άλλα ομοσπονδιακά κράτη».

Σε ερώτηση κατά πόσον, «ξεκίνησε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα κάνω τόση υπομονή και ουδέποτε απαντώ, όμως υπάρχουν κάποια όρια και δεν μπορεί συνεχώς η μια πλευρά να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν ευσταθούν».

«Επαναλαμβάνω μια πρόκληση: Να μου υποδείξουν εις ποιον άλλον κράτος του κόσμου εφαρμόζονται ή ισχύουν τα όσα ζητούν από την ελληνοκυπριακή πλευρά να υλοποιήσει», είπε, καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:13

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.