Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %09 %541 %2019 %15:%Απρ

Στο Λίβανο μεταβαίνουν ΥΠΕΞ, Υπ. Εμπορίου και Υφ. Τουρισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέματα ενέργειας και τουρισμού θα βρεθούν στο επίκεντρο επίσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας και του Υφυπουργού Τουρισμού στο Λίβανο, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

«Η επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας και του Υφυπουργού Τουρισμού στο Λίβανο εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύσσεται, η τριμερής συνεργασίες όπως καταγράφονται οπωσδήποτε είναι σε τροχιά και αυτή είναι μια άλλη επίσκεψη η οποία εντάσσεται αυτό το πλαίσιο κυρίως σε θέματα ενέργειας και τουρισμού», ανέφερε η κ. Βασιλείου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη δημιουργεί ελπίδες για επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για καθορισμό των ΑΟΖ τους. Η διακρατική συμφωνία υπογράφηκε το 2007 αλλά δεν επικυρώθηκε από το Κοινοβούλιο της χώρας

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με το θέμα της επικύρωσης της διακρατικής συμφωνίας Κύπρου – Λιβάνου, η κ. Βασιλείου περιορίστηκε να αναφέρει πως «γίνεται μια συζήτηση την οποία θα πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθεί και μολις έχουμε οριστική απάντηση θα τοποθετηθούμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ