ΥΠΕΞ: Η τ/κυπριακή κοινότητα είναι αυτή που υπαναχωρεί

Δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που υπαναχώρησε στο θέμα της πολιτικής ισότητας, αλλά η τουρκοκυπριακή, η οποία αξιώνει μία θετική ψήφο σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την εκτελεστική εξουσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά που υπαναχώρησε και στο θέμα του χάρτη, αλλά και στο ζήτημα της πληθυσμιακής αναλογίας.  
Είπε ότι είναι κρίμα που ο Μουσταφά Ακκιντζί δεν αποδέχεται την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης των δύο ηγετών με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.
Φαίνεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει υιοθετήσει τη θέση της Άγκυρας που δεν επιθυμεί εξελίξεις στο κυπριακό πριν από τον ερχόμενο Ιούνιο, πρόσθεσε.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανέναρξη των συνομιλιών.
Ενδεχομένως είπε, κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και όχι για την επίτευξη συμφωνίας επί των όρων αναφοράς.
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται για το διορισμό του Ανδρέα Μαυρογιάννη στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι κάποιοι ψάχνουν καθημερινά θέματα για να ασκούν κριτική και να δημιουργούν εντυπώσεις, ενόψει ευρωεκλογών.  
Η Τζέιν Χολ Λουτ, φθάνει στην Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο. Την Κυριακή στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι θα έχει επαφές στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Μ. Ακκιντζί

Χθες, ο Μουσταφά Ακκιντζί υποστήριξε ότι μία κοινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων με την Τζέιν Χολ Λουτ, δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτε.  
Ισχυρίστηκε ότι δεν ωφελεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση όσο συνεχίζεται η αρνητική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα της πολιτικής ισότητας. Για να προσθέσει ότι για την τουρκοκυπριακή πλευρά οι διαπραγματεύσεις απλώς για χάριν των διαπραγματεύσεων έχουν τελειώσει και ότι δίδει, πλέον σημασία σε μια διαδικασία που δεν θα είναι ανοικτού τέλους.   
Ο Μουσταφά Ακκιντζί ανέφερε, ωστόσο, ότι εάν οι όροι αναφοράς βασιστούν στη δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και στο Πλαίσιο Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου του 2017, τότε υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας.  

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:27

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.