Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη με αφορμή την συμμετοχή του και δήλωσε ικανοποιημένος για τις επαφές που είχε, τόσο με αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού, όσο και ομολόγους του και αξιωματούχους άλλων χωρών.

Τη Δευτέρα ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, ο οποίος ήταν στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, από κοινού με την Γερμανία, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αλλά και της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και έγινε αλληλοενημέρωση για τα ενεργειακά και την ασφάλεια.

Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Miroslav Jenca, με τον οποίο συζήτησαν το κυπριακό και ζητήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού του ανέφερε ότι «η σύμβουλος του ΓΓ Τζέιν Χολ Λουτ προσπαθεί πάρα πολύ και πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να καθορίσει τους όρους αναφοράς για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Το πρωί της Δευτέρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά και τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων Atul Khare.

«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορεί να συνδέεται η επανάληψη των συνομιλιών για το κυπριακό με την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Και οι δύο συμφώνησαν απόλυτα με την επισήμανσή μας, ότι η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης είναι αυτή που διατηρεί το καθεστώς της ασφάλειας στο νησί και δεν μπορούν να αλλοιωθούν οι όροι εντολής της» είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή της Κύπρου στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, που ξεπερνούν την κάλυψη του ενός τρίτου του κόστους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την συμμετοχή ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού στην ειρηνευτική αποστολή του Λιβάνου (UNIFIL).

«Ως Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρουμε εγκαταστάσεις κι όποιες άλλες σχετικές διευκολύνσεις είναι αναγκαίες για την υποστήριξη στο ναυτικό τμήμα της UNIFIL. Αυτό αφορά τον ελλιμενισμό των γερμανικών και ελληνικών πολεμικών σκαφών, πριν μεταβούν στο χώρο της αποστολής τους και κατά καιρούς πολεμικών σκαφών άλλων χωρών, όπως λχ της Βραζιλίας», ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Αγγελίδης σημείωσε και την μόνιμη προσφορά κι όταν είναι αναγκαίο την χρησιμοποίηση της Κύπρου για την ασφαλή απομάκρυνση προσωπικού του ΟΗΕ και άλλων χωρών από πεδία συγκρούσεων στην περιοχή.

«Αυτό δείχνει και τη συμβολή και το ενδιαφέρον της Κύπρου για τις αποστολές του ΟΗΕ κι ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο μία χώρα που φιλοξενεί ειρηνευτική αποστολή του διεθνούς οργανισμού», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της πλευράς μας στο διάλογο και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.