Εκπρόσωπος για συνεργασία με Γαλλία - εκλογές Τουρκίας

Η συνεργασία με τη Γαλλία είναι μόνιμη και σε πολλαπλά επίπεδα και αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τόνισε ότι με τη Γαλλία μας ενώνουν πολλά πράγματα, και πάνω από όλα η σχέση εταίρων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
Είπε, επίσης, ότι η συμμαχία αυτή ενισχύεται μέσα από την ενιαία αμυντική πολιτική και τα προγράμματα της PESCO.
Ο κύριος Προδρόμου υπογράμμισε ότι αυτή την εποχή προωθούνται κοινοί σχεδιασμοί, προσθέτοντας ότι η Κύπρος προσφέρει υπηρεσίες στη Γαλλία και σε άλλες συμμαχικές χώρες, στο πλαίσιο των σχεδιασμών ασφάλειας που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σημείωσε, επίσης, ότι πριν από μερικές ημέρες ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό το αεροπλανοφόρο του γαλλικού ναυτικού "Σαρλ ντε Γκολ", μαζί με άλλα συμμαχικά πλοία της Βρετανίας, της Δανίας και άλλων χωρών.  
Ο κύριος Προδρόμου τόνισε ότι προωθούνται, επίσης, οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας και ασφάλειας με τη Γαλλία για τις οποίες όταν υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και υπογραφή συμφωνιών, θα ανακοινωθούν δημόσια.

Αναφερόμενος εξάλλου στις εκλογές στην Τουρκία, είπε ότι η Λευκωσία αναμένει τα αποτελέσματα τους αλλά κυρίως αναμένει να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την Άγκυρα στην πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.  
Τόνισε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σε επικοινωνία με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Τζέϊν Χολ Λουτ και αναμένει ότι σύντομα θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις.
Ο κύριος Προδρόμου σημείωσε ότι οι εκλογές στην Τουρκία επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού ήταν ο λόγος που η Άγκυρα ζήτησε όπως οι όποιες εξελίξεις λάβουν χώρα μετά τον Ιούνιο.  
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες και για την ίδια την κατάσταση στην Τουρκία.
Ο κύριος Προδρόμου επισήμανε πως η συζήτηση των πολύ σημαντικών θεμάτων της ασφάλειας, εξαρτάται πολύ περισσότερο από την Άγκυρα, παρά από τους Τουρκοκυπρίους.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.