ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το δικαστήριο και θα αντιδράσει

Η κυβέρνηση σέβεται την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ωστόσο δεν συμφωνει και θα αντιδράσει δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για εξουδετέρωση των επιπτώσεων της απόφασης του δικαστηρίου. Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι η εξουδετέρωση θα γίνει μέσω των δικαστηρίων αλλά και της βουλής με νεες νομοθετικές ρυθμίσεις. Χαρακτήρισε πάντως την απόφαση μη αναμενόμενη. Ξεκαθάρισε ότι όποια και να είναι η πρακτική εφαρμογή της απόφασης, δεν πρόκειται απλά να γίνει αποδεκτή. Ο κύριος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά από το 2012 και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Επισήμανε πως επί του παρόντος δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει τί σημαίνει η απόφαση, πώς θα εφαρμοστεί, πότε και για ποιούς. Τόνισε ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των πολιτών, υποδεικνύοντας ωστόσο πως όποια και να είναι η εξέλιξη του θέματος, η οικονομική επιβάρυνση δεν θα είναι καταστροφική για το κράτος.
Παράλληλα ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε μέτρα πολιτικής που θα διασφαλίσουν ότι το κρατικό μισθολόγιο δεν θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Με την ερμηνεία του Υπουργού Οικονομικών, διαφώνησε ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης. Τόνισε ότι από τη στιγμή που το Δικαστήριο έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό αυτός παύει να υφίσταται εξυπαρχής και όχι από την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης.
Ο κύριος Αγγελίδης τόνισε ότι το κράτος πλέον κατακρατά παράνομα χρήματα από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση, είπε αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο αυτούς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναμένει αυτή την εξέλιξη καθώς από το 2014 η ολομέλεια του Ανωτάτου είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό, οποιοδήποτε νόμο στερούσε μισθους και συντάξεις από δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.