ΠτΔ: Ιστορική η συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, αναμένονται ανακοινώσεις για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξερχόμενος από την 6η Σύνοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ.

«Η τετραμερής συνάντηση θα πρέπει να πω ότι ήταν μια πραγματικά ιστορική συνάντηση», είπε, προσθέτοντας ότι «κάλυψε όχι μόνο θέματα ενέργειας αλλά και θέματα της ευρύτερης περιοχής, για την ειρήνη και την ασφάλεια για τον σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών της περιοχής».

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε, «βεβαίως, κατά τις διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ συζητήσαμε πέραν από τα ενεργειακά, πέραν από τα θέματα ασφάλειας και την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μας».

Ιδιαίτερα, είπε, «με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής συζητήσαμε σειρά θεμάτων όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ».

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ συμμερίζονται το όραμα της Λευκωσίας για τη λύση του Κυπριακού και τι ρόλο έχουν να διαδραματίσουν απάντησε ότι «είναι απόλυτα γνώστης (σσ: ο Μάικ Πομπέο) των όσων διαδραματίζονται, ήταν και παλαιότερα στενός συνεργάτης της κ. Λουτ». Έτσι, πρόσθεσε, «είχα ιδιαίτερα την ευκαιρία να επισημάνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται ως αποτέλεσμα αξιώσεων είτε που προβάλλονται από πλευράς Τουρκίας είτε από πλευράς της τουρκοκυπριακής ηγεσίας».

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που στάληκαν για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «νομίζω ότι το κοινό ανακοινωθέν ομιλεί από μόνο του». «Η ενεργειακή ασφάλεια είναι σημαντική όχι μόνο για την περιοχή αλλά και ως εναλλακτική πηγή προμήθειας της ΕΕ», είπε.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αναμένονται και άλλα βήματα από άλλες μεγάλες χώρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή είναι η όλη εξωτερική πολιτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα έχουμε κάποιες ανακοινώσεις που αφορούν και ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.