Υπ. Άμυνας: Η ΚΔ συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής

Η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, οδήγησε την Κυπριακή Δημοκρατία, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, να αναπτύξει βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής μας καθιερώνοντας, τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας με αυτές, επιβεβαιώνοντας πως η Κύπρος συμβάλλει στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής», είπε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, στον επιμνημόσυνο του λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Κυριάκου Κακουλλή, το οποίο τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά, στον Γέρι.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ έναν από τους εκλεκτούς της κοινότητας Γερίου, τον ήρωα Κυριάκο Κακουλλή, που έπεσε υπέρ πατρίδος στη μάχη των Καζιβερών, στις 19 Μαρτίου 1964, εν ώρα καθήκοντος. Μαζευτήκαμε επίσης, για να μνημονεύσουμε τους δύο ήρωες της κοινότητας που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Κυριάκο Κολοκάση και Ιωνά Νικολάου, αλλά και να αναπέμψουμε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων παλικαριών του 1974 Ανδρέα Κουκουμά και Μάκη Παμπόρη, όσο και τους λοιπούς αγνοούμενούς μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως είπε, το σημερινό στάτους κβο είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, είναι έτοιμος να εμπλακεί με όλη την καλή θέληση στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτσι όπως την έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Εμείς επιδιώκουμε σθεναρά την λύση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Μίας λύσης που θα μας απαλλάσσει από το απαράδεκτο στάτους κβο και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους απαλλαγμένου τόσο από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα όσο και από την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων για την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των κατοίκων του νησιού μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης μετέφερε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση, αλλά και την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αγώνα για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων.

Τέλος είπε ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία «μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.