ΥΠΕΞ: Η ενότητα ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική μας στρατηγική

Η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και όπλο στον αγώνα μας για δικαίωση, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο 17ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού που τελέστηκε το πρωί από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση στο Κυπριακό στη βάση μιας ρεαλιστικής και διεκδικητικής στρατηγικής αξιώνοντας αυτό που δικαιούμαστε και αυτό που μας αξίζει, με μοναδικό στόχο τον τερματισμό του απαράδεκτου στάτους κβο που για δεκαετίες μας υποχρεώνει να ζούμε σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Στόχος, συνέχισε, είναι η επανένωση της πατρίδας μας.

«Η σημερινή τάξη πραγμάτων δεν επιτρέπει σε κανένα πολίτη του τόπου να απολαύσει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το επίπεδο ευημερίας που όλοι οι άλλοι πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών θεωρούν αδιαμφισβήτητα κεκτημένα. Αντίθετα το σημερινό στάτους κβο συνιστά ανάμεσα σε άλλα μόνιμη διαταραχή στις ισορροπίες της ασφάλειας στο νησί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αυτή λοιπόν η στρεβλή κατάσταση πραγμάτων θα πρέπει οριστικά να τερματιστεί για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή άλλος τρόπος παρά να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί η πατρίδα μας, να έρθει επιτέλους η ειρήνη στον τόπο μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στόχος και προσδοκία μας είναι μέσα από ένα ουσιαστικό εξονυχιστικό διάλογο που επιθυμούμε να επαναρχίσει από εκεί που διακόπηκε στον Γκραντ Μοντανά να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές μια πατρίδα χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις, επανενωμένη σύγχρονη και ευρωπαική» είπε ανάμεσα σ’ άλλα ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ηγετική μορφή του Σπύρου Κυπριανού, τα επιτεύγματα του στην οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, ενόσω ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τον άσβεστο πόθο και αγώνα του για ελευθερία της πατρίδας μας που κράτησε μέχρι την τελευταία του πνοή. Αναφέρθηκε στον ηγέτη, τον άνθρωπο, τον πολιτικό, τον οποίο όπως είπε, είχε την τύχη να γνωρίσει στη διάρκεια της συγγραφής της διδακτορικής του διατριβής.

Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και κατάθεση στεφάνων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οικογένεια του Σπύρου Κυπριανού, αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.