Κατάρρευση Συνεργατισμού:Νεότερες τοποθετήσεις για το πόρισμα

ΑΚΕΛ

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τον Συνεργατισμό, συνιστούν βάναυση περιφρόνηση του πορίσματος, αναφέρει το ΑΚΕΛ.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Νεοφύτου, επιχείρησαν να αποσείσουν τις ασήκωτες και αυταπόδεικτες ευθύνες τους για το προμελετημένο έγκλημα διάλυσης του Συνεργατισμού ώστε να διασώσουν την Ελληνική τράπεζα, φορτώνοντας 8 δισεκατομμύρια ευρώ τους φορολογούμενους.
Είπε επίσης, ότι το πόρισμα της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής κατανέμει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στους κυβερνώντες και στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και ξεκάθαρες προσωπικές ευθύνες στον Χάρη Γεωργιάδη.
Ο κύριος Λουκαϊδης ανέφερε ότι μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η πλήρης αναξιοπιστία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.
Τόνισε ακόμα πως είτε οι κυβερνώντες αναλάβουν, είτε όχι τις αυταπόδεικτες ευθύνες τους, οι πολίτες και κριτήριο διαθέτουν και τη δυνατότητα έχουν να τις απονέμουν εκεί και όπου ανήκουν.

ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία της παρούσας κυβέρνησης και ακόμη μεγαλύτερο για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, την περιφρόνηση του πορίσματος και τη μή ανάληψη ευθυνών.
Ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε την απαίτηση του κόμματος για παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη, ώστε η παρούσα κυβέρνηση να προσπαθήσει να περισώσει μέρος της πληγείσας αξιοπιστίας της.
Τόνισε ότι το πόρισμα είναι ξεκάθαρο και αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του Συνεργατισμού για την κατάρρευση της Τράπεζας μετά το 2013.
Προειδοποίησε δέ ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά τη στήριξη της βουλής όταν τίθενται τέτοια τεράστια κενά σε ότι αφορά την αξιοπιστία της.

ΕΔΕΚ

Δεδομένες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και απαραίτητη η παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων έχουν ποινικές ευθύνες, τονίζει η ΕΔΕΚ.
Το κόμμα επαναλαμβάνει το αίτημα για άμεση διαλεύκανση του σκανδάλου που οδήγησε στην κατάρρευση του Συνεργατισμού και παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων έχουν ποινικές ευθύνες.
Η ΕΔΕΚ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, των οποίων διαγράφηκαν δάνεια, είχαν μή-εξυπηρετούμενα ή απέκτησαν δάνεια με ευνοικούς όρους.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών μπορει να χαρακτηριστεί αναμάρτητο σε σχέση με την καταστροφή του συνεργατισμού, δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.
Οπως ανέφερε, το Κίνημα δεν έχει καμία σχέση με το κομματικό, όπως είπε, γιουρούσι και φαγοπότι πριν απο το 2013.
Σε αυτή την ιστορία, συνέχισε, υπάρχουν αναμάρτητοι που δικαιούνται να καταγγέλλουν τα τέσσερα μεγάλα κόμματα τα οποία ενεπλάκησαν στην αποδόμηση της συνεργατικής ιδέας.
Είπε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Οικονομικών ευθύνονται για την καταστροφική πορεία.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όσα ευφυολογήματα και να επιστρατεύσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει τις τεκμηριωμένες ευθύνες που το πόρισμα καταλογίζει τόσο στον ίδιο όσο και στον υπουργό Οικονομικών, τον οποίο επιμένει να στηρίζει.
Η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι συμφωνεί με τον Πρόεδρο ότι για την τραγική κατάληξη φταίνε τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, που άλωναν -όπως υποστηρίζει- τον Συνεργατισμό και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.Δυστυχώς, επισημαίνει η Συμμαχία Πολιτών, για άλλη μια φορά, οι κυβερνώντες εφαρμόζουν τη λαϊκή ρήση "απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του".

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το Κίνημα "Αλληλεγγύη" υποστηρίζει ότι οι φέροντες ευθύνη για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, ελπίζουν σε απάθεια των πολιτών.
Με αφορμή το πόρισμα για τον Συνεργατισμό, η "Αλληλεγγύη" αναφέρει ότι επιχειρείται να περάσουν τα μηνύματα προς τους ανυποψίαστους πολίτες ότι οι εντεταλμένοι κυβερνώντες φάνηκαν αντάξιοι γι' αυτό που ανέλαβαν, οδηγώντας τους να αισθάνονται υπόχρεοι που η κυβέρνηση απέτρεψε τα χειρότερα.

ΔΗΠΑ

Ηρθε η ώρα όσοι είναι υπαίτιοι και ένοχοι για το μεγάλο σκάνδαλο του Συνεργατισμού, να πληρώσουν επιτέλους το τίμημα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της βουλής και πρόεδρος του Δήπα Μάριος Κάρογιαν.
Ανέφερε ότι είναι καιρός να μπεί τάξη στη βουλιμία κάποιων ανθρώπων και εξέφρασε την ευχή ο Γενικός Εισαγγελέας να φέρει αυτούς που ευθύνονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο-Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.