Σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεις για Τετραμερή ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για Τετραμερή Συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Γαλλίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι το επόμενο διάστημα έχουν καθοριστεί Τριμερείς Συναντήσεις με Λίβανο σε επίπεδο ΥΠΕΞ, με Ιορδανία σε επίπεδο Αρχηγών Κυβερνήσεων και με Αρμενία σε επίπεδο ΥΠΕΞ. Είπε ακόμη ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τον ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, καθώς και για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για ad hoc συμμετοχή στην Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ μας είχε κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, και ήμασταν σε συνεχή επαφή, μέσω της διπλωματικής οδού, για καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ζήτημα.

Από τις συζητήσεις μας τις τελευταίες μέρες, πρόσθεσε, «προκύπτει ότι η εν λόγω συνάντηση με εκπροσώπηση από πλευράς ΗΠΑ στο επίπεδο του Υπουργού Εξωτερικών δύναται να πραγματοποιηθεί στις 20/3 στο Ισραήλ», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι τέσσερις χώρες «είμαστε σε επαφή τόσο για καθορισμό της τελικής ημερομηνίας όσο και για την ημερήσια διάταξη που θα απασχολήσει μια τέτοια συνάντηση».

«Θεωρούμε την εν λόγω εξέλιξη ως ιδιαίτερα σημαντική αφού, ανάμεσα σε άλλα, αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που προκαλεί η ενισχυμένη συνεργασία μας με τα κράτη της περιοχής, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής μας πολιτικής», σημείωσε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών, «εργαζόμαστε και για τον καθορισμό ημερομηνίας για συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα, Αίγυπτο και Γαλλία. Οι διαβουλεύσεις μας είναι σε προχωρημένο στάδιο».

Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κατρούγκαλο, στο περιθώριο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Χριστοδούλιδης απάντησε ότι «με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα για την συζήτηση που είχε με την κ. Λουτ πρόσφατα στην Αθήνα, τη γενικότερη εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά μέσα από την συνομολόγηση όρων αναφοράς, αλλά και το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Κατρούγκαλου με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να επαναρχίσουν ουσιαστικές και στοχευμένες συνομιλίες που θα έχουν πραγματική προοπτική θετικής κατάληξης».

«Με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ανταλλάξαμε επίσης απόψεις για τις επόμενες Τριμερείς Συναντήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τον καθορισμό άλλων Τριμερών Συναντήσεων ανέφερε ότι |πέραν της συνάντησης στο Ισραήλ που έχω προαναφέρει το επόμενο διάστημα έχουν καθοριστεί Τριμερείς Συναντήσεις με Λίβανο σε επίπεδο ΥΠΕΞ, με Ιορδανία σε επίπεδο Αρχηγών Κυβερνήσεων και με Αρμενία σε επίπεδο ΥΠΕΞ».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.