Διαβήματα Λευκωσίας για τα γεγονότα στα Στροβίλια

Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, προέβη σε διαβήματα προς την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο,  τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στα Στροβίλια, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών.

Προστίθεται ότι η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, μετά από σχετική διερεύνηση, έχει καταγράψει επισήμως ότι οι πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού στρατού, αποτελούν νέες παραβιάσεις του στρατιωτικού στάτους κβο στην περιοχή και προβαίνει σε σχετικά διαβήματα προς τις τουρκικές δυνάμεις.
Το Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των παραβιάσεων, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του στάτους κβο στην περιοχή.
Κάνοντας αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων, το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι την 1η Φεβρουαρίου, ο τουρκικός κατοχικός στρατός, επικαλούμενος ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για δήθεν φαινόμενα λαθρεμπορίου στην περιοχή, τοποθέτησε σε αγροτικό δρόμο κιγκλιδώματα, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των κατοίκων από τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος χρησιμοποιείται για πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.
Τις επόμενες μέρες, προσθέτει, ο κατοχικός στρατός ενημέρωσε τους κατοίκους ότι πλέον θα ισχύουν νέες διαδικασίες κατά την έξοδό τους από τα Στροβίλια προς τις Βρετανικές Βάσεις.
Παράλληλα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, το κατοχικό καθεστώς άρχισε να διενεργεί ελέγχους σε όσους επισκέπτονται την περιοχή των Στροβιλιών, περιλαμβανομένων των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης, σε σημείο που εφάπτεται του ορίου των Βρετανικών Βάσεων.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:16

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.