Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ζητά ο Γερουσιαστής Wicker

O Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Αμερικανός Γερουσιαστής Roger Wicker ζήτησε άμεση επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό και αναφέρθηκε στην πρόσφατη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τoν Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Aνακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 18ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Βιέννη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας των ΗΠΑ και εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣ ΟΑΣΕ, Γερουσιαστής Roger Wicker, αναφέρθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Κύπρο.

Ανέφερε δε ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επανένωση της Κύπρου, ενώ επεσήμανε και τη θλιβερή κατάσταση κατάρρευσης μνημείων εντός της νεκρής ζώνης. Είπε δε ότι αναμένουν επανέναρξη των συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣ ΟΑΣΕ, ευχαρίστησε τον Αμερικανό Γερουσιαστή για την αναφορά του στο Κυπριακό και είπε ότι είναι επιθυμία και της δικής μας πλευράς η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες.

Σημείωσε ότι πρέπει να τηρηθεί θετική και εποικοδομητική στάση, ενώ απηύθυνε έκκληση στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκπρόσωποι των οποίων παρευρίσκοντο στην αίθουσα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως συνεισφέρουν θετικά στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, για ένα κράτος, με μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:18

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.