Εκπρόσωπος:ΥΠΑΜ και Κυβέρνηση διόρθωσαν σε μεγάλο βαθμό την εφεδρεία

Ο Υπουργός Άμυνας και η Κυβέρνηση προχωρούν σε συγκεκριμένες αλλαγές οι οποίες, ήδη, έχουν διορθώσει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την εφεδρεία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι όσον αφορά τη συζήτηση που ξεκίνησε για το σύστημα της εφεδρείας, πέραν του γεγονότος ότι πράγματι τίθεται ένα θέμα ασφάλειας του κράτους και πιθανότατα κάποιες πληροφορίες δεν θα έπρεπε να διοχετεύονταν σε δημόσια θέα - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αδυναμίες του συστήματος, αλλά υπάρχει άλλος τρόπος - σημασία έχει ότι λαμβάνοντα μέτρα.
Οι αδυναμίες που επισημαίνονται στην έκθεση που έγινε αφορούν πρακτικές που, δυστυχώς, ίσχυαν για δεκαετίες. Πρόκειται για τεχνικές αδυναμίες, προβλήματα στην εποπτεία του συστήματος, αλλά φανερώνουν και ένα πρόβλημα νοοτροπίας που υπάρχει.
Σήμερα ο Υπουργός Άμυνας και η Κυβέρνηση προχωρούν σε συγκεκριμένες αλλαγές οι οποίες, ήδη, έχουν διορθώσει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό και αυτό φάνηκε από στοιχεία που υπάρχουν για τον περασμένο μήνα, Ιανουάριο. Όπως συνέβη και με αδυναμίες που υπήρχαν για χρόνια σε ένα άλλο επίπεδο και αφορούσαν την κατάταξη των κληρωτών - για τις οποίες έχουν ληφθεί μέτρα που έχουν δώσει λύσεις και κατά γενική ομολογία βελτιώθηκε κατά πολύ η κατάσταση σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα και την κατάταξη των κληρωτών - με τον ίδιο τρόπο που εκεί έγιναν βελτιωτικές αλλαγές θα γίνουν και γίνονται και για την εφεδρεία. Οι διορθώσεις και βελτιωτικές αλλαγές που χρειάζονται σε αυτό το σύστημα αναδεικνύουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στο σύστημα που έχουμε στην Κύπρο και την τεράστια σημασία που έχει – και για αυτό θα πρέπει να τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα – η ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.