Νέα ανασκαφή από τη ΔΕΑ στην κατεχόμενη Άσσια

Νέα ανασκαφή στην κατεχόμενη Άσσια θα αρχίσει αύριο Τρίτη (22/01/2019) η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) ύστερα από πληροφορία από την τ/κ πλευρά για ταφή στην περιοχή  δυο Ελληνοκυπρίων στρατιωτών που αγνοούνται από το 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ανασκαφή θα πραγματοποιηθεί σε στρατιωτική ζώνη, και πιο συγκεκριμένα έξω από στρατόπεδο.
Στο παρελθόν είχε γίνει ανασκαφή σε κοντινό σημείο, αφού υπήρχε πληροφορία για ταφή εκεί Ελληνοκυπρίων στρατιωτών, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανασκαφές σε άλλα έξι σημεία: Στο Λευκόνοικο όπου αναζητούνται τα λείψανα Ελληνοκυπρίων που αγνοούνται από το 1974, στο χωριό Χαμίτ Μάντρες όπου αναζητείται ένας ομαδικός τάφος Ελληνοκυπρίων σε σημείο κοντά στον Τράχωνα, όπου στο παρελθόν είχαν βρεθεί δυο ομαδικοί τάφοι, και στο Γεράνι όπου το συνεργείο της ΔΕΑ ψάχνει για έναν Ελληνοκύπριο που αγνοείται από το 1974.
Επίσης στον Σύσκληπο και στην Αμμόχωστο όπου επίσης αναζητούνται τα λείψανα Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων του 1974, καθώς και στον Στρόβολο κοντά στο σχολείο του Αποστόλου Μάρκου όπου αναζητούνται τα οστά 4-5 Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων από το 1964.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, λόγω της βροχόπτωσης, κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες τα συνεργεία της ΔΕΑ αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εργασία του, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού και λάσπης.
Στην ανασκαφή μάλιστα στον Στρόβολο αναμένεται να ζητηθεί η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση νερού.
Τα τελευταία χρόνια τα οστά που βρίσκονται είναι διάσπαρτα και η λάσπη δεν βοηθά τα συνεργεία να δουλέψουν γιατί περιορίζει την ορατότητα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:00

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.