ΥΠΕΞ: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ανανέωση της θητείας την Ουνφικύπ

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αναφορικά με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην Πρώτη Ενημέρωση, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα υπάρξει απρόσκοπτη συνέχιση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. Ωστόσο επισήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται με στόχο την αποτροπή εξελίξεων που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέϊν Χολ Λουτ, εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος αυτός. Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η κυρία Λουτ συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επάνοδός της στην Κύπρο θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου, ή αρχές Φεβρουαρίου. Ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των όρων αναφοράς, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η τουρκική πλευρά μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Μουσταφά Ακκιντζί, διεμήνυσε ότι η επανέναρξη του διάλογου θα μπορούσε να ξεκινήσει, μετά τον ερχόμενο Μάϊο.

Αναφερόμενος στο Μπρέξιτ, ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν σε περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ενωση επέλεξε οκτώ τομείς για τους οποίους θα υπάρξει προσωρινή διευθέτηση. Τόνισε ότι σε αυτούς τους τομείς συμπεριλαμβάνεται και το θέμα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο. Ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η προσωρινή διευθέτηση, θα προνοεί την απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου για όσους εργάζονται και διαμένουν εντός των Βάσεων.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Πηγή: ΡΙΚ τηλεόραση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:06

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.