Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα κομμάτων

ΔΗΣΥ

Μια νέα εποχή έχει ανοίξει για την Κύπρο, που άφησε πίσω τα χρόνια της ύφεσης και της δοκιμασίας, τονίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του. Σημειώνει ότι η χώρα επανήλθε στην επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της στους επενδυτές, ενώ ιδιαίτερα καταγράφει συνεχιζόμενη αύξηση στην απασχόληση.
Ο Δησύ υπογραμμίζει ότι η ενεργειακή πολιτική αναπτύσσεται κανονικά, ανοίγοντας περιθώρια για νέες προοπτικές.
Παράλληλα, προσθέτει, η ισορροπημένη και συνετή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, επιτρέπει μεγαλες μεταρρυθμίσεις, με κορυφαίο το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Ο ΔΗΣΥ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει με αμείωτη προσοχή και εγρήγορση να διατηρηθούν τα κεκτημένα της μεγάλης προσπάθειας για διόρθωση της χώρας και να συνεχιστεί ο δρόμος για ευημερούσα Κύπρο

ΑΚΕΛ

Το 2019 οι προκλήσεις στο Κυπριακό είναι πολύ μεγάλες, τονίζει το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως είτε θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες ή θα συνεχιστεί το αδιέξοδο, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι το 2018 ήταν χρονιά επικίνδυνης στασιμότητας και απραξίας, που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Τουρκίας για διχοτόμηση της Κύπρου και διαιώνιση της παρουσίας της στο νησί.
Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι οι οποιες αρνητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και Τουρκικές προκλήσεις, θα πρέπει να ενδυναμώνουν τη συνέπεια μας στη συμφωνημένη βάση λύσης, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και όχι να οδηγούν σε επικίνδυνες προσεγγίσεις για αναζήτηση νέας βάσης λύσης.
Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι η εν πολλοίς συγκυριακή και ασταθής ανάπτυξη, δεν οδήγησε στη βελτίωση της  θέσης χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι συνεχιζούν να ζούν τις αρνητικές συνέπειες των αντιλαικών πολιτικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.
Κατηγορεί δέ την κυβέρνηση για προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και των κατεστημένων και ημετεροκρατία.

ΔΗΚΟ

Η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και η ευημερία του Κυπριακού λαού θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Δημοκρατικού Κόμματος για το 2019.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αναφέρει ότι εδώ και 44 χρόνια, η χαρά για την έλευση του νέου χρόνου επισκιάζεται από το γεγονός ότι ο Κυπριακός λαός δεν μπορεί να γιορτάσει σε μια ελεύθερη πατρίδα.
Υπογραμμίζει ότι τα δεινά που επισώρευσε τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση και οι κακοί χειρισμοί, προκάλεσαν πρωτοφανή κοινωνικά προβλήματα και δημιούργησαν νέες ευάλωτες ομάδες στον πληθυσμό.
Το ΔΗΚΟ τονίζει θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον αγώνα του λαού για λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ τονίζει ότι το 2019 θα πρέπει να επιτευχθεί ενότητα και συστράτευση σε μια πανεθνική γραμμή στο Κυπριακό, η οποία να διασφαλίζει τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα των Κυπρίων.
Αυτό, προσθέτει, θα επιτευχθεί με διεκδίκηση εφαρμογής των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που προνοούν πλήρη αποχώρηση του κατοχικού στρατού, επαναπατρισμό των εποίκων, εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και επιστροφή των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων στα σπίτια τους σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας.

Σύνταξη:Κωνσταντίνος Τσιντάς,Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.