Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %23 %657 %2018 %16:%Δεκ

Κοτζιάς: Η Τουρκία θέλει λύση με διατήρηση εγγυήσεων και παραμονή κατοχικού στρατού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιδίωξη της Τουρκίας είναι επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που θα περιλαμβάνει τη διατήρηση των εγγυήσεων και την παραμονή του κατοχικού στρατού, ώστε να έχει τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, δήλωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Σε συνέντευξη στο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, ο κύριος Κοτζιάς τονίζει ότι με τη λύση του Κυπριακού, η Κύπρος πρέπει να καταστεί ένα κανονικό κράτος και αυτό, προσθέτει, σημαίνει την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των συνθηκών εγγύησης και ασφάλειας.
Τονίζει, επίσης, ότι η πρόταση που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά για την ασφάλεια, αποτελεί κεκτημένο και κανένας δεν μπορεί να αποστεί από αυτήν.
Ερωτηθείς εάν υπήρξε στιγμή κατά την οποία οι πλευρές έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία, είπε ότι σε κάποια φάση, οι Τούρκοι υποτίθεται ότι μετέφεραν στον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα ότι συμφωνούν με την πρόταση για κατάργηση των συνθηκών.
Οταν το τελευταίο βράδυ, ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθεί αυτό ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο κύριος Κοτζιάς, οι Τούρκοι δήλωσαν πως ουδέποτε διατύπωσαν ανάλογη θέση.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο