Ο ΠτΔ προσφωνεί σε λίγο την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προσφωνεί σε λίγο την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα "Το Μέλλον της Ευρώπης", έφθασε το πρωί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚ κ. Αντόνιο Ταγιάνι.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ύμνου της ΕΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Κοινοβουλίου.
Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι «ως ο ηγέτης ενός περήφανου κράτους μέλους της ΕΕ, εκτιμώ τα μέγιστα την ευκαιρία να αναφερθώ δημοσίως στο όραμα μου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης που είναι για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη που συνεχίζει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και που προάγει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία των λαών της. Η αλληλεγγύη και η συμπόνοια πρέπει να καθοδηγούν τις μελλοντικές ας δράσεις ενόσω προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις περίπλοκες προκλήσεις που έχουν ενώπιον μας».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος Ταγιάνι είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η ομιλία μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-ΔΥΟ.

Πηγή: Κυπριακή Προεδρία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.