Αναστασιάδης:Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει καλή προετοιμασία χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Ένα από τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρξει καλή προετοιμασία, χωρίς τη συμμετοχή εκείνης της χώρας, που εν τη ουσία η δική της βούληση -αν υπάρχει- θα οδηγήσει και στη λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει, μετά από το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, την κάθοδο της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο χωρίς να έχει κατορθώσει να περάσει από την Τουρκία και πως αποδυναμώνει αυτό τις προοπτικές, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «οτιδήποτε θα πρέπει να λεχθεί θα λεχθεί με την κ. Λουτ», για να σημειώσει ωστόσο, ότι «είναι ένα από τα ζητούμενα και ένα από τα ερωτήματα που γεννώνται, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει καλή προετοιμασία, χωρίς τη συμμετοχή εκείνης της χώρας, που εν τη ουσία η δική της βούληση -αν υπάρχει- θα οδηγήσει και στη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Τάσσο Παπαδόπουλο», για να προσθέσει ότι «προ ολίγων ημερών είχαμε το μνημόσυνο ενός άλλου Προέδρου, του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη».

«Ο ένας ανήκε στη μια σχολή σκέψης και ο άλλος στην άλλη σχόλη σκέψης λύσης του Κυπριακού. Και των δύο κοινός στόχος ήταν η εξεύρεση μιας ειρηνικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Παρά ταύτα, η αποτυχία δεν οφειλόταν στην έλλειψη πρωτοβουλιών, κινήσεων και προσπαθειών. Οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαλλαξία της Τουρκίας. Αυτό είναι κάτι που διδάσκει ή που πρέπει να διδάσκει και εμάς σήμερα», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Είπε ακόμα ότι «με πλήρη σεβασμό στους πρώην Προέδρους, στις προσπάθειες που κατέβαλαν, ας αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες και ας αναλάβουμε ενωμένοι εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν τελικά στο να πετύχουμε μια λύση, που θα επιτρέπει, όχι απλά στο να ζούμε ειρηνικά, αλλά και να έχουμε προοπτική και μέλλον.

Κατέληξε λέγοντας ότι «με αυτά λέγοντας θεωρώ ότι αποτίω και προς τους δύο ύστατο φόρο τιμής, εκφράζοντας σήμερα τον σεβασμό μου προς τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.