Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %06 %328 %2018 %08:%Δεκ

Νίκος Χριστοδουλίδης:Πυλώνας ασφάλειας η Κυπριακή Δημοκρατία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος αναγνωρίζεται ως πυλώνας ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε στο "Πρωινό Δρομολόγιο" ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Η Κύπρος, είπε, συνεργάζεται με όλους και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.


Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε, τηλεφωνική εποικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και συμφώνησαν να συναντηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θέματα που άπτονται των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης
- Ρωσίας.
Ανασκόπησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσή τους.
Η επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ έγινε μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία είχε προειδοποιήσει πως περαιτέρω στρατικοποίηση της Κυπρου και εμπλοκή της στην εφαρμογή των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, θα έχει αναπόφευκτα, επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για το νησί.

Σύνταξη: ΕΜΙΛΥ ΜΙΧΑΗΛ    

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %06 %329 %2018 %08:%Δεκ