Ο Υπ. Υγείας αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για έναρξη διαλόγου μεταξύ ΟΑΥ και ΠΙΣ

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία, και καλεί τον ΠΙΣ και τον ΟΑΥ, με καλή θέληση και βούληση, να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος.

Ήδη σε προγραμματισμένη συνάντηση του με τον ΟΑΥ αύριο θα αξιολογηθούν οι πιθανές εισηγήσεις του ΟΑΥ επί των αιτημάτων του ΠΙΣ και θα κατατεθούν προτάσεις από πλευράς Υπουργείου Υγείας, που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Παράλληλα, στη συνάντηση θα γίνει επισκόπηση της πορείας υλοποίησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη νομοθεσία, ενόψει και της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επόμενη εβδομάδα.
Εν αναμονή της επιστολής από πλευράς ΠΙΣ, η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποκλίνει από το ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης, και λαμβάνοντας υπόψη την πολλάκις εκφρασθείσα βούληση του ΠΙΣ και του ΟΑΥ για διάλογο, ο Υπουργός Υγείας προτίθεται να καλέσει εκ νέου τα δύο μέρη σε κοινή συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του Υπουργείου Υγείας και θα συνδιαμορφωθεί το πλαίσιο διαβούλευσης μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ, με στόχο την το συντομότερο δυνατό έναρξη της συζήτησης για εξεύρεση συγκλίσεων.
Τόσο ο ΠΙΣ όσο και ο ΟΑΥ έχουν εκφράσει επανειλημμένως προφορικά και γραπτά τις θέσεις τους. Είναι ώρα όλοι να εγκύψουν σε ειλικρινή διαβούλευση, και να προσέλθουν στο τραπέζι της συζήτησης, με πνεύμα συναίνεσης, αφού όπως διαφαίνεται από τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να συνδιαμορφωθούν, αίροντας το κλίμα καχυποψίας και αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα.
Ο Υπουργός Υγείας προσδοκά ότι όλες οι πλευρές θα ανταποκριθούν στη νέα πρόσκληση για διαβούλευση, δείχνοντας έμπρακτα ότι κοινός στόχος όλων είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των ασθενών.

Πηγή: ΓΤΠ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.