ΠτΔ: Όταν παίρνεις αποφάσεις, διαπράττεις και λάθη

Οταν παίρνεις αποφάσεις, χωρίς αμφιβολία διαπράττεις και λάθη, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι κατ'ουδένα λόγο δεν αποδέχεται την αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των προσπαθειών του για επανέναρξη διαλόγου που μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη λύση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι κάποιοι στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, θεωρούν ότι το κράτος ανήκει στους Ελληνοκυπρίους και συνεπώς η όποια παρέμβαση ή μόλυνση από παρέμβαση τρίτων ενδεχόμενα να δημιουργήσει δυσλειτουργία και κατάρρευση της όποιας συμφωνίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανάγκη ρεαλισμού και αντιμετώπιση της πραγματικότητας ως έχει.
Η αγωνία, πρόσθεσε, είναι κατά πόσο το νέο μόρφωμα θα μπορεί να είναι βιώσιμο.
Για αυτό, ανέφερε, κατέθεσε και ως προβληματισμό την αποκέντρωση εξουσιών, τονίζοντας ότι όσο ισχυρότερες είναι οι πολιτείες στα καθημερινά προβλήματα, τόσο την ελάχιστη παρέμβαση θα έχει η μία έναντι της άλλης κοινότητας.
Τουρκοποίηση της Κύπρου, σημείωσε, μπορεί να έρθει και από σφάλματα χειρισμών, αδράνεια, αρνηση συνομιλιών ή και επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα.
Εξέφρασε εκτίμηση και σεβασμό προς τον Μουσταφά Ακκιντζί ως πραγματικό Κύπριο, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι κατά πόσο οι Τουρκοκύπριοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και πόση δυνατότητα έχουν χωρίς τη στήριξη της Αγκυρας.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:34

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.