ΥΠΕΞ: ο Γ.Γ. αφήνει ανοικτή την προοπτική για λύση

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται στην έκθεσή του στη μορφή λύσης, που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε στο Τρίτο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας την έκθεση του γενικού γραμματέα χαρακτήρισε ως αρνητική τη μη ξεκάθαρη αναφορά του στα όσα γίνονται στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Αναφέρεται, δήλωσε, στα μέρη και στέλνει μήνυμα να αποφευχθούν ενέργειες για κλιμάκωση, αλλά δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Τουρκία. Ξέρουμε, συνέχισε ο κύριος Χριστοδουλίδης, γιατί δεν το κάνει αυτό ο γενικός γραμματέας, αλλά δεν συμφωνούμε με αυτήν την προσέγγιση, ούτε μας ικανοποιεί.
Αναφορά έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών και στη NAVTEX που εξέδωσε ψες η Τουρκία, σημειώνοντας ότι με αυτές τις ενέργειές της προκαλεί ένταση.
"Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία και την καλούμε να συζητήσουμε για τον καθορισμό των θαλάσσιων μας ζωνών, στη βάση του διεθνούς δικαίου", τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης.
Για το Κυπριακό ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η έκθεση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική και κρίσιμη τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 23 του μηνός.
Πέραν των γενικών προσεγγίσεων πρέπει να υποβληθούν συγκεκριμένες εισηγήσεις, εξήγησε, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να καθοριστούν κοινές θέσεις επί της ουσίας ώστε να πάμε, όπως τόνισε, όσο πιο ενωμένοι και προετοιμασμένοι σε αυτή την προσπάθεια.
Επεσήμανε, τέλος, ότι μέσα από την έκθεσή του ο γενικός γραμματέας προσπαθεί να αφήσει ανοικτή την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Σύνταξη: Γεωργία Ψαριά

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.