ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσω το δρόμο που ακολουθούν άλλοι

Την ελπίδα η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, θα δημιουργεί την προοπτική για μια νέα διερευνητική προσπάθεια που θα οδηγεί σε διάλογο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Είχε ερωτηθεί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Μεγάλων Αναπτύξεων, τι προσδοκά από την έκθεση που θα καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε, παράλληλα, να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πρότασή του για αποκεντρωμένη εξουσία. Είπε ότι με τέτοιες δηλώσεις που ακούγονται είναι φυσικό κάποιοι να μη δίδουν πίστη σε όσα λέει. Επισημαίνοντας ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα.  Δεν θα ακολουθήσω, είπε χαρακτηριστικά, το δρόμο που κάποιοι άλλοι ακολουθούν, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον.
Τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον υπηρετείται όταν με σύνεση γίνεται ανταλλαγή απόψεων χωρίς δημοσιοποιήσεις και χωρίς εκ των προτέρων απορρίψεις.
Επανέλαβε ότι έθεσε κάτι για προβληματισμό και διερωτήθηκε τι το καλύτερο εάν όλοι είχαν συναίσθηση ευθύνης και συζητούσαν μεταξύ τους εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι και ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας στασιμότητας, ή τα αποτελέσματα όσον αφορά την επιδιωκόμενη λειτουργικότητα της λύσης εάν τα πράγματα μείνουν στα όσα μέχρι σήμερα δογματικά κάποιοι εμμένουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ερωτηθείς για τις γεωτρήσεις που θα αρχίσει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε εάν τώρα θα παρέμβει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου
Πηγή: ΓΤΠ, Μετάδοση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.