Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %11 %813 %2018 %21:%Οκτ

ΠτΔ:Δεν προβαίνουμε σε καμία υποχώρηση με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προβαίνει σε καμία υποχώρηση με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μιλώντας, απόψε, στο περιθώριο εκδήλωσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος της Δημομακρατίας είπε ότι από τον Απρίλιο του 2010 είχε υποβάλει γραπτό υπόμνημα στο Εθνικό Συμβούλιο με το οποίο εισηγείτο, εάν θέλουμε βιώσιμη και λειτουργική λύση, την ενίσχυση των πολιτειών σε μια ομόσπονδη Κύπρο.
Στην κεντρική κυβέρνηση, είπε, να διατηρηθούν οι εξουσίες που θα διασφαλίζουν μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και τις άλλες εξουσίες οι οποίες απορρέουν από τις υποχρεώσεις της Κύπρου, ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απέρριψε επικρίσεις κομμάτων και διερωτήθηκε τι σχέση έχει η εσωτερική πτυχή, με την διεθνή πτυχή και τα θέματα ασφάλειας. Δεν θα παύσουμε, τόνισε, να αξιώνουμε ότι πετύχαμε τόσα χρόνια, δηλαδή αυτό που αναγνωρίζει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, για κατάργηση αναχρονιστικών θεσμών και απαλλαγή από εξαρτήσεις.
Ο πρόεδρος της Αναστασιάδης απέρριψε, επίσης, τις επικρίσεις για την αμερικανική βάση στην Κύπρο, για την οποία, όπως επεσήμανε, ούτε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε. Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί πρέπει να επικρίνεται η Κύπρος, όταν προσφέρει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικούς λόγους. Ανάλογες διευκολύνσεις είπε, δίδονται σε πολλές χώρες.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στο Ισραήλ που φέρουν τον Βενιαμίν Νετανιάχου να επικρίνει την στάση Ερντογάν, δήλωσε ότι δεν άκουσε οτιδήποτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Σύνταξη: Παναγιώτης Καπαρής

 

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %11 %816 %2018 %21:%Οκτ