Εθνικό Συμβούλιο - 23 Οκτωβρίου συνέχεια της συζήτησης

Σε νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία του σώματος η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε πλήρως για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη και την συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Ο κύριος Προδρόμου τόνισε ότι το Σώμα ενημερώθηκε επίσης για τις συναντήσεις που είχαν στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε πως στη σημερινή συνεδρία εκφράστηκαν απόψεις, εκτιμήσεις και κάποιες εισηγήσεις από αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στην συνεδρία της 23ης Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς εάν στη συνεδρία συζητήθηκε και το θέμα της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως, για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη.
Τόνισε ότι οι συζητήσεις στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η διαδικασία.
Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην της Προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους, δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Ελένη Θεοχάρους

Το Κυπριακό βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση , δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.
Η Τουρκία, είπε η κυρία Θεοχάρους, έχοντας ήδη θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό της σχέδιο, το λεγόμενο σχέδιο β`, κατευθύνεται προς την κατεύθυνση της λύσης δυο κρατών, είτε υπό τη μορφή μιας συγκεκαλυμμένης συνομοσπονδίας, είτε του πλήρους διαχωρισμού.
Η κυρία Θεοχάρους, είπε ότι τα μέλη του Σώματος, έτυχαν πλήρους ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα όσα διημείφθησαν στη Νέα Υόρκη, για τις επιμέρους συναντήσεις και συνομιλίες και για το γεγονός ότι όλοι αγωνιούν για την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.
Θέση όλων είπε, είναι ότι η διατήρηση αυτής της στασιμότητας αποβαίνει σε βάρος της υπόθεσης του κυπριακού λαού και εξυπηρετεί απόλυτα την Τουρκία.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής, Αθηνά Τυρίμου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.