Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %564 %2018 %15:%Σεπ

Μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απεργίας εκπαιδευτικών αποφασισε το υπουργικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση των συνεπειών από τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, είπε ότι η Διυπουργική Επιτροπή σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα μελετήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία, που μπορεί να λάβει η Κυβέρνηση για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας παιδείας.
Το Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε, επίσης, τον Υπουργό Παιδείας όπως συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων, ώστε από κοινού να αποφασισθούν οι τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία των εκπαιδευτικών ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν, έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας.
Κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικές που θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση παράτασης της 48ωρης απεργίας.
Η Κλέλια Βασιλείου επανέλαβε ότι η συμφωνία της έκτης Ιουλίου, στην οποία κατέληξαν από κοινού η Διυπουργική Επιτροπή και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι, τονίζοντας ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας.
Χθες, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΕΔ και η ΟΛΤΕΚ, αποφάσισαν να κατέλθουν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχεια σε κυλιόμενες απεργίες.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ Ραδιόφωνο