Μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απεργίας εκπαιδευτικών αποφασισε το υπουργικό

Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση των συνεπειών από τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, είπε ότι η Διυπουργική Επιτροπή σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα μελετήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία, που μπορεί να λάβει η Κυβέρνηση για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας παιδείας.
Το Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε, επίσης, τον Υπουργό Παιδείας όπως συναντηθεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων γονέων, ώστε από κοινού να αποφασισθούν οι τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία των εκπαιδευτικών ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν, έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας.
Κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκαν, επίσης, πρακτικές που θα μελετηθούν από την Κυβέρνηση ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση παράτασης της 48ωρης απεργίας.
Η Κλέλια Βασιλείου επανέλαβε ότι η συμφωνία της έκτης Ιουλίου, στην οποία κατέληξαν από κοινού η Διυπουργική Επιτροπή και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι, τονίζοντας ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας.
Χθες, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΕΔ και η ΟΛΤΕΚ, αποφάσισαν να κατέλθουν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχεια σε κυλιόμενες απεργίες.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.